Hoppa till innehåll

Verksamhet

Pohjola-Nordens Ungdomsförbund erbjuder sina medlemmar mångsidig, nordisk verksamhet året runt. Alla ungdomar mellan 15-29 år är varmt välkomna med i förbundets verksamhet. Läs mer om medlemskapet här.

En eller två gånger per år samlas alla PNU:s lokalavdelningar till ett verksamhetsseminarium. På seminarierna behandlas bl.a. aktuella nordiska frågor och föreningsverksamhet i allmänhet.

Samhällsfrågor står i fokus även på förbundets seminarier, som är riktade till såväl PNU:s medlemmar som medlemsorganisationerna. PNU deltar aktivt i den nordiska samhällsdebatten och lyfter fram de ungas röst med hjälp av ställningstaganden och resolutioner.

PNU ordnar kurser och informationstillfällen åt sina medlemmar och alla som är intresserade. De årliga minikurserna i något nordiskt språk har varit väldigt populära. Förbundet ordnar också informationsdagar för andra och tredje stadiets studerande, med fokus på studie- och jobbmöjligheter i Norden.

Med PNU har du också chansen att åka ut och resa. Varje år ordnas en medlemsresa till någon nordisk destination!

Lokalavdelningarnas verksamhet

Ytterligare nordiska utflykter, jippon, fester och kurser ordnas av PNU:s lokalavdelningar. Lokalavdelningarnas evenemang är ett utmärkt sätt att komma med i verksamheten! Läs mer om lokalavdelningar här!

Samnordisk verksamhet

PNU gör mycket samarbete med FNUF. FNUF, alltså Föreningarna Nordens Ungdomsförbund, är ett samarbetsorgan för alla nordiska ungdomsförbund och dess syfte är att främja samarbetet mellan ungdomar i Norden. PNU:s medlemmar får gärna delta i alla FNUF:s evenemang, som till exempel det årliga Café Norden.

I alla de nordiska länderna finns ett ungdomsförbund motsvarande till PNU i Finland. Tillsammans med dessa systerorganisationer ordnas gemensamma evenemang och förbundens medlemmar kan också besöka varandras evenemang.

För att se vad som är på gång just nu, klicka dig vidare till verksamhetskalendern!

Dela på sociala medier: