Hoppa till innehåll

Ny koordinator för UNR!

Ungdomens Nordiska Råd (UNR) har valt Silja Markkula (28) till ny koordinator. Markkula påbörjar sitt arbete i slutet av november. Markkula efterträder Christa Elmgren som innehaft posten sedan augusti 2018. Den nyanställda helsingforsbon har nyligen slutfört sina studier i social- och kulturantropologi vid Helsingfors Universitet. Markkula har sedan länge varit aktiv inom den internationella ungdomspolitiken samt innehar gedigen erfarenhet av internationella arbetsmiljöer och administrativt arbete.

-Jag väntar med iver på att få börja jobbet på UNR. Nordiska frågor ligger mitt hjärta närt, och jobbet ger en ypperlig möjlighet att utforska detta intresse. Jag ser framemot att fördjupa mig i alla de spännande frågor UNR jobbar med, och inte minst att få lära känna alla de ansikten och personer som UNR berör, säger Markkula.

UNR firar år 2021 sitt 50-årsjubileum och kommer ordna en större session än tidigare år.

-Vi gläder oss över att jobba med Silja speciellt under detta märkesår, då vi hoppas föra fram ungas delaktighet i beslutfattande över tid och idag. Vi hoppas också att jubiléet för med sig möjligheter till att utveckla samarbeten på sikt med grannländer och unga, speciellt i Arktis, säger Aldís Mjöll Geirsdóttir, UNR:s president.

Koordinatorn för UNR arbetar på deltidsbasis och ansvarar för det organisatoriska arbetet i samråd med generalsekreteraren. Koordinatorn bistår därtill presidiet i dess arbete.

Ungdomens Nordiska Råd är ett forum för de politiska ungdomsorganisationerna i Norden och koordinatorn jobbar i Helsingfors på PNU:s kontor.

Dela på sociala medier:

Har du redan läst dessa?