Hoppa till innehåll

Alternativ Norden 2020

Drömmer du om lättföretagande eller att jobba som frilanser? Är du intresserad att jobba inom hälsovård i ett annat Nordiskt land? Eller skulle du vilja höra mera om nordisk turismbransch?

Alternativ Norden är ett nordiskt karriärsevenemang riktat åt unga, som ordnas virtuellt i tre delar 24.-26.11. I evenemangets olika tillfällen får du information om hurdana olika sysselsättningsmöjligheter finns det på olika branscher i Norden. Tillfällen är Frilansande i Norden 24.11., Vårdarbete i Norden 25.11. och Podcast om servicebranschen 26.11.

FRILANSA I NORDEN 24.11.

Alternativ Nordens -evenemangsserien börjar med ett streamat tillfälle som fokuserar på frilansande och lättföretagande. Under tillfället får du tips om hur är det att starta eget företag och rådgivning om internationell beskattning. I länken kan du skicka in frågor i förhand! Tillfället ordnas tillsammans med Kritikbyrån och streamas av Nordisk kulturkontakt.

VAR: https://www.lyyti.fi/reg/Freelancetyo_Pohjoismaissa_5931 

VÅRDARBETE I NORDEN 25.11.

Alternativ Nordens andra dag 25.11. erövrar Pohjola-Nordens Ungdomsförbunds Instagram konto (@pnnpnu) av vårdbranschens arbetsgivare, experter och studerande. Under förmiddagen kan du ställa frågor åt experter, arbetsgivaren och studeranden och efter kl 13 svarar de på frågorna i Instagram live. Följ @pnnpnu på Insta den 25 november och delta i diskussionen! Med på Insta take over Folkhälsan, Nordjobb Sverige, TeHy och vårdstuderande.

VAR: Instagram @pnnpnu

PODCAST OM SERVICEBRANSCHEN 26.11.

Hur ser det ut på service- och turismbranschen i framtiden i Norden? Vad ska man göra när corona förstör praktikplanerna? Vart får man resa och när? Alternativ Nordens tredje och sista delen är gjort tillsammans med studeranden inom service- och turismbranschen. I de tre olika podcast-avsnitten intervjuar vi experter om turismens utmaningar och vad som oroar unga. avsnitten publiceras 26.111. och är tillgängliga i Pohjola-Nordens Ungdomsförbunds Nordhumla-blogg.

VAR: https://pnn.fi/nordhumla/ 

Välkommen med!

FÖR MERA INFO

Elsi Haaparinne

Marknadsföringskoordinator

elsi.haaparinne@pohjola-norden.fi

+358 44 733 5786

Dela på sociala medier:

Har du redan läst dessa?