27.11.2020 16:34

Nuorten Pohjoismaiden Neuvosto (UNR) on valinnut uudeksi koordinaattorikseen Silja Markkulan (28). Markkula aloittaa työnsä marraskuun lopulla, ja ottaa edeltäjänsä Christa Elmgrenin paikan. Elmgren on työskennellyt UNR-koordinaattorina elokuusta 2018 alkaen. Markkula on helsinkiläinen vastavalmistunut sosiaali- ja kulttuuriantropologian maisteri Helsingin yliopistosta. Hän on ollut pitkään aktiivinen kansainvälisen nuorisopolitiikan kentällä ja hänellä on runsaasti kokemusta kansainvälisistä työympäristöistä sekä hallinnollisista työtehtävistä. 

-Odotan innolla, että pääsen aloittamaan työni UNR:llä. Pohjoismaiset kysymykset ovat lähellä sydäntäni, ja työ antaa mitä parhaimman mahdollisuuden perehtyä niihin. Odotan, että pääsen syventymään kaikkiin mielenkiintoisiin kysymyksiin, joita UNR käsittelee sekä tietysti sitä, että pääsen tutustumaan uusiin ihmisiin, Markkula sanoo.

UNR viettää vuonna 2021 50-vuotis-juhlavuottaan ja järjestää sen kunniaksi edellisvuosia suuremman istunnon.

-Todella hienoa päästä työskentelemään Siljan kanssa, erityisesti juuri nyt merkkivuonna, kun pyrimme edistämään nuorten osallisuutta päätöksentekoon sekä tulevaisuudessa, että tässä ja nyt. Toivomme, että juhlavuosi tuo mukanaan mahdollisuuksia kehittää yhteistyötä myös naapurimaiden nuorten kanssa, erityisesti arktisella alueella, sanoo Aldís Mjöll Geirsdóttir, UNR:n presidentti.

UNR-koordinaattori työskentelee osa-aikaisesti ja vastaa operatiivisesta työstä yhdessä pääsihteerin kanssa. Koordinaattori tukee myös UNR:n presidiumia työssään.

Nuorten Pohjoismaiden neuvosto on poliittisten nuorisojärjestöjen pohjoismainen foorumi. Koordinaattori työskentelee Helsingissä PNN:n toimistolla.

Kommentoi ››

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *