Hyppää sisältöön

Tunnelmia Midvinterfestistä!

Maaliskuussa paikallisjärjestöille tarkoitettu Midvinterfest-mökkiviikonloppu oli suuri menestys meidän TOPN:laisten eli Turun paikallisjärjestön hallituksen jäsenten mielestä. Viikonloppuna opimme muun muassa paljon niin paikallisjärjestössä toimisesta kuin saimme myös aikaa tutustua toisiimme paremmin mielekkäiden aktiviteettien lomassa rennossa ympäristössä.

Viikonloppu oli useiden aktiviteettien ja pohdinnan täytteinen. Saimme osallistua erilaisiin inspiroiviin luentoihin ja keskusteluihin, rentoutua ja muun muassa seurata yhdessä Ruotsin sekä Islannin Euroviisuedustajien valintaa. Varsinkin luennot herättivät meissä paljon ideoita tulevaa toimintaamme varten. Luennoilla pääsimme myös osallistumaan luovaan workshop-tehtävään, joka oli henkilökohtainen suosikkini. Siinä pääsimme hyödyntämään juuri luennoilla ja keskusteluissa esiin tulleita vinkkejä sekä luomaan autenttisen ja juuri meidän näköisemme tapahtuman. Pääsimme lisäksi haastamaan itseämme. Kokeneempien jäsenten ja ohjaajien vinkkien sekä kannustuksen avulla rohkenimme nimittäin kehittämään tavallista vaativamman mutta silti toteutettavissa olevan tapahtuman.

Viikonlopun aikana saimme lisäksi paljon hyödyllisiä työkaluja ja informaatiota paikallisjärjestön toimintaan ja johtamiseen liittyen. Useista eri teemoista koostunut informaatio olikin toivottu lisä, sillä enemmistö TOPN:n hallituksesta koostuu tällä hetkellä meistä uusista jäsenistä. Informaation lisäksi pääsimme myös itse mukaan keskusteluihin ja toimintamme reflektoimiseen. Niissä korostui muun muassa juuri oman suuntamme löytäminen ja siten myös useampien meidän näköisten, hauskojen tapahtumien luominen sekä TOPN:n tämänhetkiset heikkoudet ja vahvuudet. Paikallisjärjestön lisäksi myös PNN eli Pohjola-Nordenin nuorisoliitto ja sen tarjoamat muut edut kuten mielenkiintoiset koulutusmahdollisuudet tulivat meille tutummaksi viikonlopun aikana. Aina kannattaakin osallistua erilaisiin tapahtumiin, sillä ne tarjoavat useimmiten mielenkiintoisia näkökulmia, joita ei ole välttämättä aiemmin tullut ajatelleeksikaan. Tärkeimpänä  pidän kuitenkin henkilökohtaisesti sitä, että opimme toimimaan enemmän ryhmänä, jossa kaikkien jäsenten ääni ja mielipiteet pääsevät esiin.

Anniina

Viikonlopun koulutustilaisuuden ansiosta saimme pohtia ja oppia paljon asioita, joista on hyötyä hallitustyössä. Midvinterfestin aikana saimme useita ideoita tapahtumista, joita voisimme mahdollisesti järjestää tulevaisuudessa, ja myös erilaisista tavoista, joilla voisimme markkinoida järjestöämme saavuttaaksemme uusia potentiaalisia jäseniä. Toivomme, että saisimme enemmän kiinnostuneita ihmisiä tietoisiksi siitä, mitä teemme. Viime vuosina tapahtumien järjestäminen on ollut hankalaa, mutta uusien ehdotusten ja työpajojen ansiosta saimme nopeasti inspiraatiota aloittaa tapahtumien järjestäminen uudelleen. Me uudet hallituslaiset saimme myös kokea, miten se tapahtuu.

Meillä on suuret odotukset tälle vuodelle, ja toivomme, että voimme järjestää paljon hauskoja tapahtumia ja tavata sekä vanhoja että uusia jäseniä!

Jaa somessa:

Luitko jo nämä?