Hyppää sisältöön

Pohjoismainen vaikuttajaohjelma 2021

Tänä syksynä PNN järjesti Pohjoismaisen vaikuttajaohjelman: Loka- ja marraskuun aikana järjestettiin Vaasassa ja Turussa tapahtumat, joihin kutsuttiin nuoria päätöksentekijöitä Suomesta ja muista Pohjoismaista keskustelemaan alueellisesta vaikuttamistyöstä. Mukana tapahtumissa oli myös paikallisia kaupunginvaltuutettuja ja kansanedustajia.

Vaasan ja Turun tapahtumat tarjosivat monia mielenkiintoisia keskusteluja nuorten tulevaisuuden vaikutusmahdollisuuksista alueellisessa yhteistyössä. Osan päivästä osallistujat saivat pohtia ideoita tulevaisuuden alueellisiksi projekteiksi. Osallistujat jaettiin ryhmiin ja he saivat yhdessä keskustella ja muodostaa projekti-idean, johon he uskovat ja joka voisi olla tärkeä nuorille ja alueelliselle yhteistyölle. Osallistujat saivat esitellä ideansa paikallisille poliitikoille, jotka antoivat niistä palautetta. Projektien teemoina olivat digitalisaatio, ilmastonmuutokseen sopeutuminen & kiertotalouteen siirtyminen sekä työllisyyden vahvistaminen, kompetenssi ja osallisuus. 

Tapahtumaan mahtui myös paikallisten päättäjien kanssa käydyt paneelikeskustelut. Eri puolueita edustavat päättäjät keskustelivat keskenään siitä, kuinka he työskentelevät nuorten vaikutusmahdollisuuksien puolesta paikallisesti ja alueellisesti, antoivat neuvoja ja vinkkejä sekä kertoivat omista kansainvälisistä kokemuksistaan.


“Tapahtuma oli mielestämme mukava, ja saimme paljon uutta ja mielenkiintoista informaatiota Pohjoismaisesta vaikuttajaohjelmasta” – Isokyrön Nuorisovaltuusto

“Oli kiva oppia tuntemaan muita nuoria, jotka ovat kiinnostuneita vaikuttamisesta” – Vaasan Nuorisovaltuusto

Kiitos kaikille jotka osallistuivat tapahtumiimme tänä syksynä, pysykää kuulolla ohjelman jatkosta ensi vuonna!

Jaa somessa:

Luitko jo nämä?