Hoppa till innehåll

Vår nya ESC-volontär Emilia Ekliden presenterar sig själv

Pohjola-Nordens Ungdomsförbund har fått förstärkning när vår nya European Solidarity Corps-volontär, Emilia Ekliden, började arbeta hos oss i februari. Emilia Ekliden kommer att arbeta på Pohjola-Nordens Ungdomsförbund i sex månader. Hennes uppgifter inkluderar bland annat att arrangera sommarprogram för Nordjobbaren som kommer till Finland sommaren 2024. Så här presenterar Emilia sig själv:

”Hej!

Jag heter Emilia Ekliden och är 23 år gammal och anledde till Finland för några veckor sedan genom European Solidarity Corps volontärprogram för att arbeta på Pohjola-Nordens Ungdomsförbund som projektassistent. Där min främsta uppgift kommer vara att arbeta med Nordjobb och dess lösningar på den nordiska arbetsmarknaden.

I januari tog jag min kandidatexamen i Fred-och utvecklingsstudier och har sen en tid tillbaka blivit alltmer insatt i det nordiska samarbetet då vi lever i en tid av globalisering. Anlednigen till varför just det nordiska relationerna har intresserat mig mer är för att vi som region alltid haft en speciell relation till varandra vilket jag anser är viktigt att vi bibehåller. Pohjola-Nordens Ungdomsförbund är en organisation som hjälper oss att bevara denna relation till varandra genom utbyte av kultur och språk i olika nordiska länder. Att kunna få kontakter över hela Europa är otroligt värdefullt och något som främjar våra relationer till varandra. Så det är därför jätteroligt att få kunna göra denna volontärperiod hos PNU här i Finland.”

– Emilia

Varmt välkommen med i gänget, Emilia!

Du når Emilia från emilia.ekliden@pnn.fi.

Dela på sociala medier:

Har du redan läst dessa?