Hoppa till innehåll

PNU söker avlönad volontär att arbeta med ungas arbetsmöjligheter i Norden 

Brinner du för ungas delaktighet, nordiskt samarbete och kraft att förnya? Hjälp oss att producera audiovisuellt  material och marknadsföra arbetsmöjligheter för unga i Norden! Sänd oss din ansökan och bli expert på nordiska arbetsmarknadsfrågor och projektledarskap, vi erbjuder dig en plats som 

Avlönad volontär 

Hos Föreningen Nordens Ungdomsförbund i Finland (Pohjola-Nordens Ungdomsförbund, PNU) i Helsingfors.  

Om projektet 

Projektet skapar nya möjligheter för unga att finna studie- och arbetsplatser i Norden. Projektet skapar information om arbetsmöjligheter och berättelser av unga som själv arbetat i Norden. Projektet skapar nätverk och kartlägger information som hjälper unga finna stöd och gestalta möjligheter för arbete utomlands, med speciellt fokus på  digitala tjänster.  

Om oss 

Föreningen Nordens Ungdomsförbund i Finland (Pohjola-Nordens Ungdomsförbund, PNU) är ett politiskt obundet ungdomsförbund där 28 ungdomsorganisationer i Finland samlas för att diskutera nordiska frågor och utveckla samarbeten på hemmaplan och i Norden. Våra fem lokalavdelningar har sammanlagt 2800 personmedlemmar som ordnar och deltar i bl.a. kulturaktiviteter, resor, kurser och karriärsevenemang lokalt. Vi samverkar med våra systerorganisationer i de andra nordiska länderna. Vi diskuterar förslag till Ungdomens Nordiska Råd, gör politiska ställningstaganden, bevakar ungas intressen i Norden och deltar i offentliga höranden speciellt gällande ungas möjligheter och rättigheter i Norden, Arktis och Nordens andra närområden. Vi administrerar mobilitetsprogrammet Nordjobb i Finland och handhar Ungdomens Nordiska Råds sekretariat. Vi är en tvåspråkig organisation, dvs. organisationen verkar på både finska och svenska.  

Om volontärpositionen 

Som avlönad volontär hos oss får du delta i produktion, publikation och marknadsföring av det audiovisuella material som produceras under projektet. Detta inkluderar administration av sociala medier, kartläggning av innehåll och utskick. Du får möjligheten att delta i arrangemanget av olika evenemang, möten och presentationer. Du ingår i ett team där dina arbetsuppgifter bestäms i samråd med din mentor och handledare. Vilka uppgifter som blir ditt fokusområde påverkas av tidpunkt på året, färdighet och personligt intresse, samt hur arbetsfördelningen ser ut med övriga inom teamet. Det finns stort utrymme för självständiga initiativ inom ramen för verksamheten. Det kan förekomma en del reseaktivitet, där det kan bli aktuellt att resa inom Finland eller till något av de andra nordiska länderna för möten och evenemang. 

Vem är du? 

 • Du brinner för det nordiska samarbetet, vill utveckla dina kunskaper i projektledarskap, ungas delaktighet och regionalt beslutsfattande. 
 • Du tycker att nordiskt samarbete är viktigt och är villig att arbeta i en miljö där de nordiska språken är arbetsspråk, förkunskaper i finska är inget krav. 
 • Du har ett intresse för social media och innehållsproduktion (audiovisuellt och visuellt). 
 • Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och trivs bra i små team. 
 • Du är ansvarstagande och har förmågan att ta ansvar för att självständigt planera och genomföra uppgifter som har delegerats, med stöd av din handledare. 
 • Du vill utvecklas och är redo att pröva nya utmaningar. 
 • Du är flexibel och kan enkelt anpassa dig efter nya situationer och förutsättningar. 
 • Du är villig att flytta till Helsingfors, vilket är en förutsättning för att kunna genomföra volontärtjänsten. 
 • Tyvärr kan vi inte ta emot ansökningar från personer som bor i Finland (residence), då ESC syftar till att skapa mobilitet inom EU och dess partnerländer. 

Vad erbjuder vi? 

 • Upp till 8 månaders tid som volontär för PNU, där du får utveckla dina kompetenser och stärka dina framtida chanser på arbetsmarknaden 
 • En egen handledare samt en mentor som följer upp på din utveckling 
 • Möten med andra volontärer i Finland genom finska Utbildningsstyrelsen 
 • Mat, boende och fickpengar betalt genom ett stipendium 
 • Resan till och från Finland betald 
 • Hjälp att hitta bostad i Helsingfors 
 • Möjlighet att gå en kurs i finska 

Ta kontakt och sök! 

Din ansökan bör innehålla CV och ett personligt brev där du berättar kort om dig själv och motiverar varför just du borde få chansen att göra en ESC-praktik hos Pohjola-Nordens Ungdomsförbund. Ansökan sker via ESC-portalen.  Intervjuer och tillsättningar av volontärpositionen kommer ske löpande, så skicka därför in din ansökan så snart som möjligt dock senast 31.12.2023. Volontärperioden inleds så snart som möjligt.  

Psst… Läs vår tidigare volontär, Linnéas, stämningar av hennes tid i Finland här!

Dela på sociala medier:

Har du redan läst dessa?