Hoppa till innehåll

Snack om Norden

Under slutet av våren får vi höra Snack om Norden!

Kortfattat:

VAD: 30 minuters virtuell kaffestund x 3 med tre olika nordiska personer. Temana för de virtuella diskussionerna är kultur, nordisk livsstil samt politik och påverkande.

VAR: Diskussionerna förs på Zoom –  du kan alltså delta t.ex. sittandes hemma på soffan eller från en parkbänk!

NÄR:

Måndagen 18.5.2020 kl. 17.30, med Chistoffer Strandberg, temat kultur

Måndagen 25.5.2020 kl. 17.00, med Petra Laiti, temat nordisk livsstil

Tisdagen 2.6.2020 kl. 16.00, med temat politik och påverkande

SPRÅK: De två första diskussionerna kommer att gå på finska och svenska. Du får ställa frågor på språket du själv föredrar. Den tredje diskussionen kommer att gå på engelska, och frågor ställs i första hand på engelska.

Anmäl dig till den andra diskussionen här!

Facebook-evenemanget hittar du här.

Evenemangen på vår kalender.

Mer ingående:

Pohjola Nordens Ungdomsförbund har i likhet med många andra föreningar varit tvungen att annullera alla vårens evenemang. Vi har ändå inte blivit rådlösa – istället för att arrangera traditionella evenemang har vi beslutat att ordna några virtuella diskussioner med nordiskt tema. Vi har även beslutit att sänka tröskeln för deltagande: vem som helst får delta i diskussionerna som åhörare samt ställa frågor! De två första virtuella diskussionerna kommer att hållas av talare som kan både finska och svenska, så det gör ingenting om din finska är lite rostig. Den tredje diskussionen kommer att gå på engelska.

Under diskussionerna intervjuas dessa tre nordiska personer. Också publiken har möjlighet att ställa frågor, och frågor kan också skickas in på förhand. Den första diskussionen kommer att behandla humor och komedi på olika språk i Norden och Finland med Christoffer Strandberg. Den andra diskussionens tema är samer och påståenden om samekulturen och hur det är att vara same med Petra Laiti. I den tredje diskussionen fördjupar vi oss i samnordiskt beslutsfattande och påverkande.

Du behöver inte förbinda dig till att följa långa diskussioner, eftersom de virtuella evenemangen är ca 30 minuter långa. Dessutom är våra gäster garanterat intressanta även för dem av er som inte är så insatta i det nordiska från förr!

Frågor till talarna kan skickas in på förhand i samband med anmälan, eller genom att svara på förfrågningarna via PNU:s sociala medier. Man får också ställa frågor både under diskussionen och efteråt, antingen genom att skriva sin fråga i Zooms chat eller genom att ställa frågan direkt av talaren med en mikrofon. Mer ingående instruktioner och en länk till Zoom skickas till anmälda personligen.

Anmälan till den första diskussionen är öppen. Vi kommer att publicera namnen till andra talare snart! Och ja, evenemanget är förstås gratis. Varmt välkommen med!

Dela på sociala medier:

Har du redan läst dessa?