Hoppa till innehåll

Pohjola-Nordens Ungdomsförbund ordnar skrivtävling för unga! 

Visioner för framtidens Norden: Ungdomar bygger en bättre morgondagskriv ner dina tankar på papper och delta i skrivtävlingen! 

Har du en vision om framtidens Norden? Kanske du har en vision om hur nordiskt samarbete i framtiden ser ut? Har du en idé om hur vi tillsammans kunde bygga ett bättre Norden, som alltmer skulle motsvara ungas visioner? Nu har du en möjlighet att skina och skriva ner dina tankar! 

Pohjola-Nordens Ungdomsförbund ordnar en skrivtävling för unga 15–29 år, vars tema är framtidens Norden och nordiskt samarbete. Du kan skriva om nordiska länderna och det nordiska samarbetet från valfritt tema och vi hoppas få så många olika texter som möjligt. Så ta fram din passion och idéer om till exempel utbildning, språkpolitik, miljö, arbetsliv, säkerhet eller mobilitet – endast himlen är gränsen! 

De texter som vunnit tävlingen publiceras i Pohjola-Nordens Ungdomsförbunds pamflett under hösten 2023. Skribenterna belönas med en presentkort till GoGift!

Tävlingens uppgifter 

  • Tävlingen är öppen för alla ungdomar mellan 15-29 år 
  • Texten får vara max. 3000 tecken lång, inklusive mellanslag 
  • Texten får skrivas på finska eller svenska och de publiceras översatta på båda språken 
  • Texterna ska skickas till PNU senast 20.9. på adressen tavling@pnn.fi . Ge oss också en liten information om, vem du är.
  • En panel bestående av PNU:s styrelsemedlemmar väljer de vinnande texterna bland dem som skickats in
  • De texter som publiceras korrekturläses och skribenter informeras om eventuella justeringar innan publicering.  

Tilläggsinformation om tävlingen: 

Siiri Turunen, styrelsemedlem 

siirianniina.turunen@gmail.com 

+358 400 363 108 

Dela på sociala medier:

Har du redan läst dessa?