Hoppa till innehåll

Nordens dag 2023

Norden är känd för sina rysande kriminalserier, passionerade vinteridrottare och den hisnande nordiska naturen. Trots att vi obarmhärtigt tävlar mot varandra i skidåkning och ishockey, delar vi i många andra fall samma åsikt. Den nordisk gemenskapen förtjänar att firas!

Vilka möjligheter kan Norden erbjuda ungdomar och hurdant samarbete borde Finland ha med de andra nordiska länderna? Kom med och fira Nordens dag den 23 mars och delta i diskussioner om Nordens framtid tillsammans med experter, politiker och ungdomar.

Läs mer och kom fira med oss dagen här!

Nordens dag evenemangets samarbetspartners är Språkambassadörerna rf, Pohjola-Norden rf, Pohjola-Nordens Ungdomsförbund, Nätverket Svenska nu, Info Norden (Nordiska ministerrådets informationstjänst), Nordplus och Utbildningsstyrelsen, Nordisk kulturkontakt, Svensklärarna i Finland rf, Sveriges ambassad i Finland, Norges ambassad i Finland, Danmarks ambassad i Finland, Islands ambassad i Finland och Hanaholmen. Evenemanget finansieras av Svenska kulturfonden, Pohjola-Norden rf, Nordiska ministerrådets informationstjänst Info Norden, Nordplus, Kommunförbundet och Energo.

Dela på sociala medier:

Har du redan läst dessa?