Hyppää sisältöön

Suomi-seikkailuni

Aikani ESC-vapaaehtoisena Pohjola-Nordenin Nuorisoliitossa ja projektiassistenttina Suomessa Norjobbissa lähenee loppuaan. Olen nyt ollut Helsingissä kuusi kuukautta, enkä voi ymmärtää minne aika on mennyt. Olen ehtinyt kokemaan paljon, sekä töissä, että vapaa-ajalla ja ajattelin jakaa kanssanne muutaman kohokohdan. 

Vapaaehtoiskauteni alussa sain mahdollisuuden matkustaa ja kokea muita alueita suomessa Nordjobbluentojen yhteydessä suomalaisissa kouluissa. Matka Ouluun oli jännittävä, sillä en ollut koskaan ennen ollut niin pohjoisessa. Työn kautta ja ykistyisesti olen vieraillut seuraavilla paikkakunnilla suomessa: Turku, Porvoo, Karjaa, Tammisaari, Fiskars, Kouvola, Oulu, Kokkola ja Sipoo. Vaikka olenkin viihtynyt Helsingissä on ollut hauska kokea myös muita kaupunkeja. ESC:n (European Solidarity Corps) kauttaolen ollut kahdella leirillä vapaaehtoisille, missä muiden suomen alueiden lisäksi olen tavannut monia ihmisiä, joista yhden kanssa olen yhä yhteydessä. 

Kesän aikana olen järjestänyt aktiviteettejanordjobbareille Nordjobbin Suomen kulttuuri- ja vapaa-ajanohjelman puitteissa. Aktiviteetit vaativat suunnittelua, mutta on ollut hauska itse kokeilla uusia asioita yhdessä nordjobbareiden kanssa. Vierailu Fazerin karkkitehtaalla oli kohokohta, sillä vierailukeskus oli niin interaktiivinen ja parasta oli tietenkin syödä suklaata kierroksen lopuksi. Helsingin Pride oli myös hauska (jos unohdetaan sadesää), sillä pystyin vertailemaan Priden juhlintaa suomessa Priden juhlintaan ruotsissa. Helsingin Pridekulkue oli isoin missä olen ollut mukana, ja meitä oli 100 000 henkeä marssimassa. Suomalaisen teemaillan aikana maistelimme karjalanpiirakoita ensimmäistä kertaa, ja mielestäni ne eivät olleet kovin kummallisia (pahoittelen epäsuosittua mielipidettä). Suosikkiaktiviteettini oli saunominen Löylyssä, mikä oli viimeinen aktiviteetti, jonka järjestin nordjobbareille. Saunoimme suomalaisittain ja söimme illallista Löylyn ravintolassa. Tämä oli erittäin hieno lopetus. 

Olen myös kokenut monia asioita Helsingissä itsekseni ja yhdessä perheeni ja ystävieni kanssa. Olen käynyt useimmissa museoissa, joista suosikkini on Ateneum. On melkein hemmoteltu olo kaikista kauniista maalauksista ja suosikki taiteilijani on Helen Schjerfbeck. Suomenruotsalainen ystäväni on inspiroinut minua vierailemaan Helsingin saaristoon, ja olen käynyt retkellä Suomenlinnassa, Vallisaaressa, Rönnskärissä, Jätkäsaaressa ja Takvedaholmenilla. Kesän aikana olen käynyt Helsingissä useassa konsertissa ja yhdellä suomalaisella festivaalilla. Yksi muisto, joka tulee kulkemaan kanssani pitkään, on ruotsinsuomalaisen laulajan Markus Krunegårdin intiimi konsertti baarissa Sörnäisissä. Parasta oli se, kun ystävieni kanssa saimme jutella hänen kanssaan ja ottaa yhteiskuvan. 

Kollegani Pohjola-Nordenin Nuorisoliitossa ovat koko ajan olleet hyvin avuliaita ja tukevia, se on ollut ihana työyhteisö. Olen viihtynyt suomessa niin hyvin, että tulen tänä syksynä aloittamaan opinnot Åbo Akademissa Turussa, ja opiskelemaan valtiotieteiden maisterinohjelmassa. Olen todellakin rakastunut Helsinkiin, ja toivon että tulen myös viihtymään Turussa, minkä tulevaisuus saa näyttää. Se mikä ainakin on varmaa on, että seikkailuni suomessa ovat juuri vasta alkaneet.

– Linnéa Sverker

Jaa somessa:

Luitko jo nämä?