23.03.2018 15:14

Sorry, this entry is only available in Finnish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Pohjola-Nordenin Nuorisoliitto on mukana kampanjoimassa itsemääräämisoikeuteen perustuvan translain puolesta. Kampanjan tavoitteena on translaki, jossa sukupuolen juridinen vahvistaminen perustuu omaan ilmoitukseen lääketieteellisen prosessin sijaan, ja jossa sukupuolen juridinen vahvistaminen on mahdollista myös alle 18-vuotiaille. Ennen kaikkea kampanja ajaa translakia, jossa kenenkään ei tarvitse todistaa lisääntymiskyvyttömyyttään.

Sen lisäksi ehdotamme Pohjoismaissa translainsäädännön harmonisoimista, jolloin voimme varmistaa sen, että asuinpaikastaan huolimatta jokaisella transnuorella on samat oikeudet omaan kehoonsa.

Translain uudistuksessa ei ole kyse vain itsemääräämisoikeudesta, vaan universaalista ihmisoikeuskysymyksestä. On uskomatonta, että Pohjoismaissa on edes mahdollista, että ihmisoikeuksia poljetaan tällä tavalla. Siksi olemme täysillä mukana kampanjassa”, sanoo Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton puheenjohtaja Veera Hellman.

Lisätiedot:


Veera Hellman
Puheenjohtaja
050 3858229

Lena Höglund
Pääsihteeri
044 733 5781

Kommentoi ››

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *