13.04.2013 08:37

KANNANOTTO
Julkaisuvapaa heti

PNN: Pohjoismainen yhteishaku korkeakouluihin!

Raaseporissa kokoontunut Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton (PNN) kevätkokous vaatii yhteispohjoismaista korkeakoulujen hakujärjestelmää otettavaksi käyttöön kaikissa Pohjoismaissa.

– Jos nuori voisi hakea yhden palvelun kautta jokaisen Pohjoismaan korkeakouluihin, tämä lisäisi opiskelijaliikkuvuutta Pohjoismaiden kesken, edistäisi kielten oppimista ja rikastaisi kulttuurielämää. Olisi mahtavaa, jos samalla hakulomakkeella voisi hakea opiskelemaan Ouluun, Odenseen, Örebrohon ja Osloon, visioi PNN:n puheenjohtaja Emma Mustala.

Nykytilanne ei kannusta edes harkitsemaan opiskelupaikan hakemista toisesta Pohjoismaasta. Yhteisessä hakujärjestelmässä hakija pystyisi paremmin vertailemaan pohjoismaisten korkeakoulujen opintotarjontaa ja sen pohjalta tehdä valistuneita päätöksiä hakukohteista. Mustalan mukaan huomiota tulee kiinnittää myös yhtenäisiin käytäntöihin opintojen hyväksilukemisessa pohjoismaisen yhteishaun luomisen ohella.

– Bolognan prosessi on jo yhdentänyt eurooppalaisia korkeakoulujärjestelmiä. Yhteispohjoismainen hakujärjestelmä olisi seuraava askel pyrittäessä kohti liikkuvampaa, yhdenvertaisempaa ja laadukkaampaa eurooppalaista korkeakoulutusta ja tässä Pohjoismaat olisivat oivana esimerkkinä, julistaa Emma Mustala.

PNN katsoo, että yhteinen pohjoismainen korkeakouluhaku lisäisi myös Suomen suosiota opiskelumaana muiden Pohjoismaiden opiskelijoiden keskuudessa. Vetoamme valtioneuvostoon aloitteen eteenpäinviemiseksi Pohjoismaiden ministerineuvostossa.

Lisätietoja: puheenjohtaja Emma Mustala, emma.mustala[at]pohjola-norden.fi / pääsihteeri Laura Mynttinen, 044 733 5781, laura.mynttinen[at]pohjola-norden.fi

Pohjola-Nordenin Nuorisoliitto on uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumaton nuorisojärjestö, joka edistää pohjoismaista yhteistyötä sekä nuorten ja nuorten aikuisten kohtaamista.

 

Kommentoi ››

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *