26.10.2016 14:26

copy-of-sculpture-art
Pohjola-Nordenin Nuorisoliitto etsii PÄÄTOIMITTAJAA netissä ilmestyvälle Nordhumla-lehdelleen.

Päätoimittaja vastaa verkkolehden sisällön tuottamisesta, suunnittelee sitä yhdessä toimituskunnan ja järjestösihteerin kanssa, kerää luvatut artikkelit ja muun materiaalin ja oikolukee artikkelit yhteistyössä toimituskunnan kanssa. Lehti on kaksikielinen (suomi/ruotsi). Päätoimittaja vastaa myös Nuorisoliiton osuudesta emojärjestömme Pohjola-Nordenin jäsenlehdessä.

Toivomme sinulla jo olevan kokemusta toimitustyöstä, mediasta, sosiaalisesta mediasta ja että olet kiinnostunut PNN:n lehden ja viestinnän kehittämisestä sekä pohjoismaisista aiheista. Päätoimittajalle maksetaan 500 euron palkkio kaksi kertaa vuodessa.

Lähetä avoin hakemus järjestösihteerille osoitteeseen pnnjarjestosihteeri(at)pohjola-norden.fi viimeistään 16.11.2016. Uusi päätoimittaja valitaan joulukuun aikana, ja toimitustyö alkaa tammikuussa 2017. Tehtävänkuvaan liittyviin kysymyksiin vastaa järjestösihteeri Laura Salo (pnnjarjestosihteeri(at)pohjola-norden.fi) ja nykyinen päätoimittaja Anni Savolainen (yhteyden saa järjestösihteerin kautta).

 

 

Tässä nykyisen päätoimittajan Annin mietteitä päätoimittajan työstä:

 

Miksi hakea Nordhumlan päätoimittajaksi

Tämä työ sopii monelle: taustasi voi olla journalismi, pohjoismaiset teemat, politiikka, nuorisotyö, mediatutkimus, kielet, taide, ihmisoikeudet, laki… Tärkeintä on, että osaat jo jonkin verran kirjoittaa ja editoida tekstejä. Olennaisinta on pystyä ideoimaan juttuja ja hioa niistä mielenkiintoisia, tiiviitä ja helppolukuisia – sekä tukea juttuja valitsemalla hyvät kuvat. Työssä kehityt sosiaalisen median käyttäjänä, tekstin editoijana, raportoijana, sisällöntuottajana, pohjoismaisena asiantuntijana ja kriittisenä lukijana.

Sisällön suhteen saat melko vapaat kädet. Sinun kuuluu kuitenkin huolehtia siitä, että juttuihin kuuluvat tärkeimmät Nuorisoliiton ja paikallisosastojen tapahtumat ja hallituslaisten kuukausittaiset kolumnit. Tästä syystä tutustut lähietäisyydeltä pohjoismaisiin järjestöihin sekä tutustut ihmisiin, jotka työskentelevät pohjoismaisten asioiden parissa. Pääset verkostoitumaan ja työskentelemään Suomen Pohjola-menojen ytimeen! Nordhumla on kaksikielinen (ruotsi ja suomi), mutta pärjäät, vaikka et puhuisi molempia kieliä sujuvasti. Ei siis syytä pelätä kielikysymyksiä.

Päätoimittajana pääset tekemään järjestölle erittäin arvokasta markkinointi- ja tiedotustyötä. Työnä se on uniikki: liikut selkeän teeman (pohjoismaalaisuus ja nuoret) sisällä, työ on säännöllistä mutta ei päivittäistä sitoutumista vaativaa. Se on vapaata, palkallista sekä tehtävissä eri paikkakunnalta. Jos sinut kutsutaan työmatkalle, liitto maksaa matkakulut. Pystyt myös kouluttautumaan, osallistumaan seminaareihin, kielikursseille ja tapahtumiin, jolloin liitto maksaa osallistumisesi. Hyvällä suunnittelulla työ on siis melko vaivatonta mutta hyvin opettavaista.

Ennen kaikkea: toimittamistyö ei ole tarkoitettu vain journalismin opiskelijoille. Kirjoitus- ja toimittamistaidosta – etenkin useammalla kielellä – on valtavasti hyötyä esimerkiksi yhdistyksissä, festivaaleilla, hallitustyössä sekä minkä tahansa markkinoinnissa… Itse asiassa lähes kaikkialla! Jos siis olet kiinnostunut Pohjoismaista, rustaa omannäköinen, rento hakemuksesi ja lähetä meille!

Kommentoi ››

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *