23.05.2016 13:48

Pohjola-Nordenin Nuorisoliitto lähettää kaksi EVS-vapaaehtoista vuodesta tästä vuodesta alkaen sisarjärjestönsä FNUF Sverigen toimistolle Tukholmaan. Hakuaika kaudelle 2016-2017 on nyt alkanut ja päättyy 5.6.2016 00.00 (Suomen aikaa)! EVS-vapaaehtoisjakson kesto on 1.9.2016 – 31.8.2017.

Vastaanottava järjestö
Ruotsin Norden-yhdistyksen nuorisoliitto (FNUF Sverige) on puoluepoliittisesti sitoutumaton, yleishyödyllinen yhdistys, joka edistää pohjoismaista yhteistyötä liike-elämässä, koulutuksessa, kulttuurin alalla, mediassa ja ympäristöasioissa. FNUF Sverigellä on lähes 1500 jäsentä, jotka ovat kaikki 16-35 -vuotiaita. Vahvuutena on laadukkaiden aktiviteettien ja vaikutusmahdollisuuksien tarjoaminen jäsenille. FNUF Sverigen toiminnan tavoitteena on luoda avoimuutta ja kulttuurienvälistä ymmärrystä erilaisten tapahtumien kautta.

Projektin tavoitteet
– Saada lähiöiden ja maaseudun nuoret osallistumaan Pohjoismaiden yhteisten haasteiden ratkaisemiseen
– Saada lähiöiden ja maaseudun nuoret osallistumaan maailmanlaajuisten haasteiden ratkaisemiseen pohjoismaisen yhteistyön avulla
– Saada äskettäin Pohjoismaihin saapuneet nuoret mukaan itseopiskeluprojekteihin ja kehittämään itseään etenemisessä ideasta toteutukseen
– Lisätä nuorison, myös äskettäin maahan muuttaneiden, ymmärrystä pohjoismaisten kielten merkityksestä pohjoismaisilla työmarkkinoilla
– Saada nuoret jakamaan kokemuksiaan ja kehittämään taitojaan ja osaamistaan pohjoismaiseen yrittäjyyteen liittyen


EVS-vapaaehtoistyö “Paikallinen innovointi – ratkaisee Pohjolan haasteet”

FNUF Sverige on hyväksytty lähettävä ja koordinoiva EVS-järjestö (EVS = European Voluntary Service, Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu). Joka vuosi on kaikkien EU-maiden nuorilla mahdollisuus hakea 12 kuukauden palvelukseen FNUF Sverigelle. Työ vastaa työharjoittelua, ja sitä rahoittaa Erasmus+. EVS-vapaaehtoisjakson aikana saat mahdollisuuden kehittyä ammatillisesti, ja lisäksi tehdä oman kiinnostavan matkan Ruotsin ja pohjoismaiden kieliin ja kulttuureihin. Vapaaehtoisjaksosi aikana sinulla on ammatillinen valmentaja sekä ohjaaja, joka opastaa sinua tapahtumiin liittyen. Pääset työskentelemään tiiviissä työyhteisössä vuoden mittaisessa projektissa. FNUF Sverige pyrkii tässä projektissa selvittämään paikalliset tarpeet kapasiteetin lisäämiseen ja yhteiskunnalliseen innovointiin, sekä työllisyyden edistämiseen ja monikansalliseen yrittäjyyteen nuorten keskuudessa.
EVS-vapaaehtoisena FNUF Sverigellä saat mahdollisuuden päästä luomaan monipuolisia aktiviteetteja osana Tukholman FNUF-tiimiä. Vastuualueenasi vapaaehtoistyöntekijänä on:
• Järjestää 2 paikallistason tapahtumaa kuussa yhteistyössä paikallisjärjestön kanssa
• Edustaa FNUFia tapahtumissa ja konferensseissa sekä järjestää näkyvyyttä edistävää toimintaa ainakin kahdesti kuussa
• Hallinnolliset tehtävät ja toimistotyöt
• Osallistua viestintäkampanjoihin (face to face ja sosiaalisessa mediassa)
• Osallistua toimistokokouksiin
• Kirjoittaa postauksia FNUF-blogiin
• Lisätä tietoisuutta pohjoismaisesta yhteistyöstä
Hae nyt!
Haemme FNUF Sverigeen kahta vapaaehtoista, jolla on paljon ideoita toimintaan ja tapahtumiin liittyen ja joka haluaa antaa panoksensa FNUF Sverigen kehittämiseen vapaaehtoisvuoden aikana. Koska keskipisteessä on pohjoismainen yhteistyö, etsimme henkilöitä, joilla on kokemusta pohjoismaisesta yhteistyöstä tai jotka ovat kotoisin jostakin Pohjoismaasta. Ehkä olet velho tapahtuman järjestämisessä? Ehkä olet hyvä videoimaan, valokuvaamaan tai tekemään graafisia töitä? Ehkä sinulla on kokemusta yrittäjyydestä tai nuorisopolitiikasta? Ehkä olet työskennellyt toisessa Pohjoismaassa ja tiedät miten hyödyllistä on osata pohjoismaisia kieliä? Ehkä olet loistava luomaan uusia kontakteja ja verkostoitumaan? Kerro meille kuka olet ja mitä haluaisit FNUF Sverigen vapaaehtoisena tehdä! Lähetä meille 1) CV:si, 2) motivaatiokirje ja 3) projektiehdotus 5.6.2016 mennessä.
1) CV:si, josta löytyy olennainen kokemus ja taidot – keskiössä on projektien johtaminen, focus on project leadership, globaalit opinnot, tapahtumakoordinointi sekä pohjoismainen työkokemus (ruotsiksi, suomeksi tai englanniksi). Toivomme myös esimerkkejä osallistumisestasi erilaisiin tapahtumiin järjestäjänä sekä itsenäisestä työskentelystä.
2) Motivaatiokirje max yksi A4-sivu – vastaa kysymykseen miksi FNUF Sverige tarvitsee sinua ja miksi olet kiinnostunut Pohjoismaista (ruotsiksi tai englanniksi).
3) “Projektiehdotuksesi” max puolikas A4-sivu – luo tapahtuma, sen tavoitteet, suunnitelma, toteutus yms (englanniksi).
Lähettävä järjestö Pohjola-Nordenin Nuorisoliitto kutsuu valitut hakijat haastatteluun. Haastattelut pidetään Helsingissä viikolla 24. Kaksi vapaaehtoista valitaan hakijoiden joukosta 30.6.2016 mennessä. Matkakustannuksia haastatteluihin ei korvata. Vapaaehtoistyön sopimusta ei ole mahdollista allekirjoittaa ennen heinäkuuta 2016 rahoituksen deadlineista johtuen.
Mitkä ovat hakukriteerit /Minkälaista profiilia haemme?
– Olet EU-kansalainen, mutta et Ruotsin kansalainen (EVS-ohjeistuksen mukaisesti)
– Olet alle 30-vuotias
– Sinulla on kokemusta pohjoismaisesta yhteistyöstä tai kulttuurista, tai olet kotoisin jostakin Pohjoismaasta
– Sinulla on kansainvälistä kokemusta tai opintoihisi on sisältynyt kansainvälistä yhteistyötä
– Sinulla on kokemusta tapahtumien järjestämisestä
– Pystyt työskentelemään itsenäisesti ja johtamaan muita vapaaehtoisia
– Puhut sujuvaa englantia ja pystyt kommunikoimaan ruotsiksi
– Olet innovatiivinen, luova ja sosiaalinen
Ehdot
• EVS-vapaaehtoinen saa apua asunnon löytämiseen asetetun hintarajan puitteissa. FNUF Sverige maksaa asumisen kustannukset ennalta määritettyyn hintarajaan asti.
• EVS-vapaaehtoinen saa 2.790 SEK kuukaudessa ruokaan, paikalliskuljetuksiin ja taskurahaksi.
• FNUF Sverige korvaa myös EVS-vapaaehtoiselle matkakulut Ruotsiin ja takaisin kertaalleen vapaaehtoisen kotimaasta.
• FNUF Sverige korvaa kaikki työtehtäviin liittyvät kulut sekä kielikurssikulut.

Kiinnostuitko? Lähetä meille hakemus liitteineen 19.6.2016 00.00 (Suomen aikaa) mennessä Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton pääsihteerille Lena Höglundille osoitteeseen lena.hoglund(at)pohjola-norden.fi!

Kommentoi ››

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *