Hyppää sisältöön

Uusi järjestösihteeri, palveluksessanne!

Heissan kaikki!

Olen Saara Kuittinen, Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton uunituore järjestösihteeri. Olen valmistunut reilu vuosi sitten yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta, pääaineenani kansainvälinen politiikka. Alun perin olen kotoisin Nurmeksesta Pohjois-Karjalasta. Ilokseni olenkin huomannut, kuinka Joensuun paikallisosasto tuo nuoria yhteen pohjoismaisen toiminnan merkeissä myös Itä-Suomessa. Liittona meidän on huolehdittava, että nuoret kaikkialta Suomesta pääsisivät yhtä lailla hyötymään pohjoismaisista mahdollisuuksista. Itselleni kuuden vuoden takainen kesä nordjobbarina Tukholmassa toi uusia mahtavia kokemuksia kesäisessä Ruotsissa ja itseluottamusta selvitä ruotsiksi erilaisissa työtehtävissä ja tilanteissa.

Ennen PNN:lle siirtymistä työskentelin puolitoista vuotta Brysselissä: ensin Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimistossa ja sen jälkeen Tekesin ja Suomen Akatemian EU-toimistossa. Tässä kohtaa joku voisi kysyä mitä tekemistä Brysselin kokemuksellani sitten on pohjoismaisen yhteistyön kanssa? Vastaukseni on, että paljonkin. Myös EU-ympyröissä on luontevaa tehdä pohjoismaista yhteistyötä, ja pohjoismaisten kollegoiden kesken pidetään tiiviisti yhteyttä.

Järjestösihteerinä tulen pitkälti vastaamaan liiton tiedotuksesta. Tulevana vuonna agendalla on PNN:n viestintästrategian päivittäminen. Siihen minun ei onnekseni tarvitse ryhtyä yksin, vaan strategiaa tehdään yhteistyössä hallituksen kanssa.

Keskeisimpiin työtehtäviini kuuluu myös yhteistyö paikallisosastojen kanssa. Liitto voi luoda raameja toiminnalle, mutta paikallisosastot ovat PNN:nkin olemassaolon ytimessä. Paikallisten tapahtumien kautta Suomi voi olla myös alueellisesti aidosti pohjoismainen. Aluetoimijoille suunnattu Paikkarifoorumi järjestetään tänä vuonna maalis-huhtikuun vaihteessa Turussa, toivottavasti tapaan siellä mahdollisimman monta innokasta paikallisaktiivia. Myös järjestösihteerin paikkarikiertue on suunnitteilla. Ollaan yhteyksissä!

Teksti ja kuva: Saara Kuittinen

Jaa somessa:

Luitko jo nämä?