Hyppää sisältöön

Hallituslainen: mitä tuot liittoomme?

Pohjola-Nordenin Nuorisoliitto valitsi hetki sitten uuden hallituksen. Uusi, vireä hallitus vastasi hallitusvuotta pohjustavaan kyselyyn, ja kukin vastasi seuraaviin kysymyksiin: ”Mitä ajatuksia termi ’Suomi 100 vuotta’ herättää sinussa?” ja ”Mitä toivot tuovasi Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton hallitukseen ja pohjoismaiseen nuorisotyöhön? Miten taustasi, ajatuksesi ja osaamisesi auttaa tässä?” Lue lisää alta!

Puheenjohtaja | ordförande: Karolina Lång (Svensk Ungdom)

”Jag hoppas att man under Finland 100-firandet också lyfter fram Finland som en del av Norden och Finlands roll som en internationall aktör, både då, nu och i framtiden.”

”Jag ser fram emot att fortsätta som ordförande för Pohjola-Nordens Ungdomsförbund. Eftersom jag själv har min bakgrund i en medlemsorganisation ser jag särskilt fram emot vår strategiska satsning på medlemsorganisationer under nästa år!”

2. varapuheenjohtaja | viceordförande: Santeri Vuori (Varusmiesliitto)

”Suomi 100 on ylpeyttä ja halua olla mukana rakentamassa seuraavaa sataa vuotta. Koen, että menneet sukupolvet ovat antaneet meille paljon ja sen takia se on velvollisuuteni tehdä samoin myös tuleville sukupolville.”

”Haluan tuoda toimintaan mukaan ’thinking outside the box’-ajattelua. Olen aiemmissa luottamustoimissani ja yritysmaailmassa ollut mukana luomassa jotain uutta ja elinvoimaista juuri sen avulla, että on uskallettu toimia sen tutun ja turvallisen ulkopuolella. Työssäni olen myös hyvin läheisesti tekemisissä pohjoismaalaisen sähköverkon ongelmien kanssa ja uskon, että tuon kovaa ja tarpeellista asiaosaamista siitä, miten tulevaisuutemme voisi olla vihreämpi.”

VARSINAISET JÄSENET:

Emmi Lainpelto (Demarinuoret)

”Suomi 100 vuotta tuo esiin ylpeyttä ja suurta arvostusta. 100 vuotta on historiassa lyhyt aika, mutta meille se on pitkä aika, jota on syytä vaalia vielä pitkällä tulevaisuudessakin. Ollaan ylpeitä ja yhtenäisiä. Arvostetaan sitä, mitä meillä on.”

”Olen juuri valmistunut ylioppilaaksi, ja olen Lahden paikallisosaston puheenjohtaja, sekä Demarinuorten edustajana. Minulla on tietoa ja kokemusta paikkaritoiminnasta jo usealta vuodelta, ja samalla tuon näkemyksiä ja ideoita toisen asteen opiskelijoiden sekä edustamani jäsenjärjestön suunnalta.”

Riina Nikander (Helsingin Opiskelijoiden Pohjola-Norden)

”Suomi 100 -vuosi on tilaisuus tuoda esille merkittäviä tapahtumia, käännekohtia Suomen satavuotisesta historiasta, ehkä myös yllättävällä ja uudella tavalla. 100-vuotisjuhla on hyvä tilaisuus arvioida, missä olemme nyt ja minne menossa.”

”Haluan jatkaa paikkarinäkökulman esiintuomista tulevanakin vuonna. Olen hallituksessa HOPNin edustajana. Uskon että vuoden 2016 aikana saamani hallituskokemus auttaa minua toimimaan tehokkaasti, koska pohjoismaisen yhteistyön ja nuorisotyön kenttä on nyt tutumpi. Myös oikeustieteen opinnoistani saamastani osaamisesta uskon olevan hyötyä hallitustyöskentelyssä vuonna 2017.”

Alvar Euro (Suomen Lukiolaisten Liitto)

”Suomi 100 -juhlavuosi on hieno ja kunnioitusta herättävä asia. Ei pidä kuitenkaan jumittua pelkkään menneeseen, vaan annettava maailmalle tulevana vuonna moderni, ja positiivinen kuva Suomesta. Ei enää liikaa synkistelyä!”

”Tuon hallitukseen osaamista ja näkemystä järjestökentältä erityisesti lukiolaisten näkökulmasta, sillä olen toiminut kaksi vuotta Lukiolaisten Liiton aktiivina, ja ensi vuonna Liiton hallituksessa. Toisen asteen opiskelijat ovat hyvä kohderyhmä PNN:lle.”

Veera Hellman (Kokoomuksen Nuorten Liitto)

”Juhlittaessa 100-vuotisjuhlaa on hyvä toisinaan palata ajassa taaksepäin ja miettiä mistä olemme tulleet, mutta myös sitä, minne olemme menossa. Millaisen maailman haluamme jättää taaksemme. Itselleni Suomi 100 vuotta on itsenäinen, vapaa ja suvaitsevainen maa, jossa jokaisella on hyvä olla ja elää, oli äidinkieli mikä ikinä. Jokaisella on aihetta juhlaan, ja jokainen tapa viettää sitä on meille rikkaus.”

”Tuon hallitukseen mukanani roiman määrän kokemusta järjestötoiminnasta. Kun on nähnyt useamman eri järjestön eri tasot aina paikallisesta valtakunnalliseen, voi ehkä jossakin asiayhteydessä sanoa tietävänsä siitä ainakin jotakin. Edustan PNN:ssä Kokoomusnuoria, ja siksi aion tuoda esille myös taustaorganisaationi näkökulmia. Kaksikielisyydestä on tuskin haittaa PNN:n työskentelyssä. Uskon myös, että uudet ajatukset sekä enemmän tai vähemmän kuivat vitsit ja letkautukset kuuluvat repertuaariin. Tuleva vuosi näyttää!”

VARAJÄSENET:

Emilia Lehkonen (Joensuunseudun Pohjola-Nordenin Nuoret)

”Termi ’Suomi 100’ herättää monenlaisia ajatuksia, päällimmäisinä kunnioitusta ja iloa. Edessä on juhlavuosi, joka toivottavasti näkyy läpi vuoden, ja jonka tapahtumiin kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan.”

”Olen käytännön kautta päässyt näkemään pohjoismaisen yhteistyön parhaita puolia ja sen tarjoamia mahdollisuuksia opiskelemalla Ruotsissa. Toivon voivani hyödyntää tätä kokemuksen kautta saatua tietoa hallitustyöskentelyssä.”

Eeva Kuusinen (Sosialidemokraattiset opiskelijat SONK)

”Ensimmäiset ajatukset, jotka ’Suomi 100’ termi herättää minussa, ovat vapaus, tasa-arvo ja maksuton koulutus.”

”Toivon tuovani PNN:n hallitukseen ja pohjoismaiseen nuorisotyöhön kokemusta opiskelijapolitiikasta ja rajat ylittävästä yhteistyöstä. Oma taustani SONK ry:ssä, sosiaalipolitiikan opintoni Åbo Akademilla ja opintoihini liittyvä harjoittelu STM:ssä ovat kaikki antaneet lisätietoa pohjoismaisesta yhteistyöstä ja haluan entisestään syventää tätä osaamistani PNN:n hallituksessa.”

Alva Hernandez (Finlands Svenska Skolungdomsförbund)

”’Suomi 100 vuotta’ väcker många tankar hos mig, och gör mig stolt. Trots att vi är ett litet land, vars existens ibland glöms bort av resten av världen, kan vi fira att vi visat att vi klarar av att vara självständiga och att vi förtjänar att få vår åsikt hörd.”

”Jag hoppas kunna tillföra goda idéer och bra stämning till styrelsen. Jag har jobbat med ungdomar och med att ordna evenemang förut och hoppas att min erfarenhet kommer att vara till nytta.”

Kasperi Tulkki (Suomen Partiolaiset)

”Sata vuotta itsenäisyyttä on upea asia. On tärkeää ylläpitää ja kehittää suomalaisuutta ja Suomea. Satavuotisjuhla on oiva hetki palata muistelemaan menneitä, mutta toisaalta se on paikka katsoa tulevaan, millainen on Suomi seuraavan sadan vuoden päästä?”

”Taustayhteisöni on Suomen Partiolaiset. Toivon tuovani partiolaisten hyväksi toteamia käytäntöjä mm. paikallisyhdistysten tukemiseen. Suuressa nuorisojärjestössä on paljon asioita, joita on kokeiltu ja joista myös PNN voi oppia uutta.”

Miikka Koski (Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta)

”Kotimaamme Suomi on saavuttanut kunnioitettavan itsenäisen valtion iän. Minusta Suomi 100 –juhlavuonna tulee korostaa moniarvoista ja –äänistä Suomea. Monokulttuurisesta ja kaksikielisestä Suomesta on tullut monikasvoinen aidosti kansainvälinen toimija. Suomen juhlavuonna on hyvä hetki pohtia isänmaamme tulevaisuutta. Näen, että edistykselliset nuorisojärjestöt ovat keskiössä visioimassa yhteistä huomistamme.”

”Kaksikielisen kaupungin kasvattina haluan edistää pohjoismaista yhteistyötä erityisesti arjen toimien kautta. Tulevat kuntavaalit on PNN:lle hyvä tilaisuus nostaa keskusteluun kaksikielisen Suomen tulevaisuus ja pohjoismaisen yhteistyön merkityksen suomalaisille. Taustajärjestöni Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta ry on puolueyhteisömme sivistysliike, joka toimii aktiivisena keskustelunherättäjänä ennen kaikkea koulutuspolitiikan saralla. Näen, että oma vahvuuteni on ’maalata suurella pensselillä’: rakastan kansainvälisen tilanteen peilaamista kotimaan politiikkaan ja pohtia meidän nuorien mahdollisuuksia vaikuttaa omaan tulevaisuuteensa. Näihin auttaa laaja-alainen yhteiskuntatieteellinen koulutukseni Turun yliopistossa.

Odotan innolla tulevaa vuottani Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton hallituksen varajäsenenä. Tehdään ja vaikutetaan yhteiseen ja parempaan pohjoismaiseen huomiseen!”

Hallitukseen kuuluvat myös 1. varapuheenjohtaja Hanna-Marilla Zidanin lisäksi viralliset jäsenet Piia Aidantausta, Noora Hammar ja Ida Rajala sekä varajäsenet Ella Wallin ja Riikka Rautiainen, mutta he olivat valitettavasti estyneitä vastaamaan kyselyyn.

Teksti ja kuvankäsittely: Anni Savolainen

Kuva: Pohjola-Nordenin Nuorisoliitto

Jaa somessa:

Luitko jo nämä?