Hyppää sisältöön

Pohjola-opas

Onko haaveissa opiskelu tai työ toisessa Pohjoismaassa? Haluatko laajentaa verkostojasi Suomen rajojen ulkopuolelle? Lue vinkit, mistä lähteä liikkeelle: norden.org.

Nordjobb

Kiinnostaako kesätyö toisessa Pohjoismaassa? Nordjobb on pohjoismainen liikkuvuusohjelma, joka on vuodesta 1985 lähtien tarjonnut kesätöitä, asunnon ja kulttuuri- ja vapaa-ajanohjelmaa 18–30-vuotiaille nuorille. Kesätöitä voivat hakea sekä pohjoismaalaiset että nykyisin myös EU-maiden kansalaiset, jotka osaavat pohjoismaisia kieliä. Nordjobbin tavoitteena on lisätä nuorten kiinnostusta Pohjoismaihin ja edistää liikkuvuutta pohjoismaisilla työmarkkinoilla.

Lue lisää Nordjobbista!

Info Pohjola -neuvontapalvelu

Info Pohjola on Pohjoismaiden ministerineuvoston neuvontapalvelu kaikille, jotka muuttavat, opiskelevat, työskentelevät tai suunnittelevat yrityksen perustamista Pohjoismaissa. Info Pohjola toimii kaikissa viidessä Pohjoismaassa ja Ahvenanmaalla, Färsaarilla ja Grönlannissa. Palvelusta saa monipuolista tietoa esimerkiksi eläkkeistä, verotuksesta, opiskelu- ja työmahdollisuuksista, sosiaaliturvasta sekä työttömyyskorvauksesta ja apurahoista Pohjoismaissa. Tarvittaessa kysyjä ohjataan oikean viranomaistahon puoleen.

Jaa somessa: