Hyppää sisältöön

Nordjobb

Kiinnostaako kesätyö toisessa Pohjoismaassa? Nordjobb on pohjoismainen liikkuvuusohjelma, joka on vuodesta 1985 lähtien tarjonnut kesätöitä, asunnon ja kulttuuri- ja vapaa-ajanohjelmaa 18–30-vuotiaille nuorille. Kesätöitä voivat hakea sekä pohjoismaalaiset että nykyisin myös EU-maiden kansalaiset, jotka osaavat pohjoismaisia kieliä. Nordjobbin tavoitteena on lisätä nuorten kiinnostusta Pohjoismaihin ja edistää liikkuvuutta pohjoismaisilla työmarkkinoilla.

Nordjobb-liikkuvuusohjelmaa hallinnoivat kansalliset Norden-yhdistykset. Suomessa toiminnasta vastaa Pohjola-Nordenin Nuorisoliitto. Nordjobbin hakuaika alkaa tammikuun alussa ja jatkuu aina toukokuun loppuun asti. Hakemus kannattaa kuitenkin lähettää ajoissa, sillä se parantaa mahdollisuuksiasi saada työpaikka. Hakijoita Suomesta on perinteisesti runsaasti, ja työpaikka on pystytty tarjoamaan hieman useammalle kuin joka neljännelle hakijalle.

Nordjobb-työpaikkojen kirjo on laaja, mutta suurin osa niistä ei kuitenkaan vaadi erikoisosaamista. Työstä saa lakisääteisen palkan. Kaikille työpaikan saaneille järjestetään asunto, sekä monipuolisia yhteisiä vapaa-ajan aktiviteetteja. Hakukaavakkeen ja ohjeet saat Nordjobbin nettisivuilta.

Kesäisin sinulla on myös mahdollisuus tutustua Suomeen saapuviin nordjobbareihin. Olet tervetullut mukaan monipuolisiin tapahtumiin! Ohjelman ja yhteystiedot löydät Nordjobbin verkkosivuilta ennen kesää.

Jaa somessa: