Hoppa till innehåll

A Stronger Nordic Youth Movement workshop #1 15.-17.3.2024

Registrera

Pohjola-Nordens Ungdomsförbund (PNU) och Föreningarna Nordens Förbund (FNF) FNF har beviljats Erasmus+ finansiering för projektet “A Stronger Nordic Youth Movement” (SNYM), som fokuserar på att främja ungas deltagande och engagemang i civilsamhället samt fördjupa förståelsen för de hinder och utmaningar som unga i Norden möter när det gäller deltagande i civilsamhället. Projektet pågår från 1.9.2023 till 31.8.2025. Projektet är tredelat och inkluderar tre olika workshops, varav två kommer att hållas i Finland och en i Danmark. Målet är att locka unga i åldern 18–29 år från olika delar av Norden till dessa workshops. Läs mer om projektet här.

Den första workshopens mål är att utvärdera och kartlägga det nuvarande läget inom det nordiska civilsamhället. Huvudfokus ligger på att undersöka plattformar och resurser som är tillgängliga för unga. Dessutom kommer workshopen att fokusera på att identifiera nuvarande aktiva unga och överväga metoder för att öka deras deltagande och intresse inom civilsamhället. Workshopen kommer även att behandla de utmaningar som är kopplade till ungas deltagande.

Vad? SNYM Workshop 1

När? Fredag den 15 mars kl 16.00 – söndag den 17 mars 2024 kl 12.00

Var? I Finland, Helsingfors.

Vad kostar det? Deltagande i workshopen är kostnadsfritt och vi ersätter deltagarnas resekostnader.

Vem kan ansöka? Du kan ansöka om du är 18–29 år och bor i något av de nordiska länderna. Deltagare till workshopen väljs ut baserat på motivation och hemland, och vi hoppas få med så många unga från olika bakgrunder som möjligt – du behöver alltså inte ha kunskap eller tidigare erfarenhet av civilsamhället!

Anmälan öppnar måndag den 22 januari kl 12.00 och stänger måndag den 12 februari kl 12.00. Berätta om din motivation att delta i workshopen i anmälningsformuläret. Anmäl dig här!

Frågor? Kontakta projektets koordinator Iiris (iiris.yli-junnila@pnn.fi).

Varmt välkommen!

Dela på sociala medier: