Hoppa till innehåll

Ny koordinator för Nordjobb Finland!

Helena Hyvönen (25) har börjat som Nordjobbkoordinator hos Pohjola-Nordens Ungdomsförbund den 1 april 2021. Hyvönen fungerar som projektledare för arbetsmarknadsprogrammet Nordjobb och kommer stå för verksamheten i Finland.

”Jag ser framemot att få arbeta med att främja mobiliteten på den nordiska arbetsmarknaden för unga och hoppas kunna uppmuntra fler att se vilka möjligheter det finns i Norden. Dessutom gläder jag mig att få ta del av ungdomsförbundets viktiga arbete då nordiskt samarbete i alla dess former ligger mig varmt om hjärtat ”, säger Hyvönen.

Hyvönen kommer ursprungligen från Österbotten men har bott närmare sju år i Danmark. Hon har en Magistergrad i Folkhälsovetenskap från Aarhus Universitet och har det senaste året arbetat med nordiska mobilitetsfrågor i projektet Nordisk Joblösning vid Föreningarna Nordens Förbund i Köpenhamn.

”Det är väldigt fint att vi fått Helena med i vårt team! På grund av koronasituationen har arbetet med Nordjobb och mobilitet bland unga blivit svårare och därför är det viktigare än någonsin att stöda detta arbete. Helenas kunnande och insikter stärker vår verksamhet speciellt i dessa utmanande tider,” gläder sig ordföranden Maria Karjalainen.

Dela på sociala medier:

Har du redan läst dessa?