Hoppa till innehåll

Nordic Hygge Mingle

Mingel, danskt smørrebrød och internationella äventyr – det var temat på vårt Nordic Hygge Mingle som vi höll på Arkadia Bookstore på Luciadagen. Med oss under eventet var representanter från European Solidarity Corps och Nordjobb som berättade för våra gäster om deras program och projekt som skapar möjligheter för unga att leva, bo och arbeta i nordiska och europeiska länder.

Under Luciadagen anordnade vi ett mingel för personer som är intresserade av att arbeta eller studera utomlands. Representanterna från European Solidarity Corps och Nordjobb inledde dagen med presentationer om sina program och projekt. De delade med sig av hur dessa stöttar och uppmuntrar unga att åka ut på internationella äventyr, boosta sina karriärer, samtidigt som de unga deltagarna får chansen att uppleva ett nytt land och nya kulturer. Är du också intresserad av ett internationellt äventyr kan du läsa mer om Nordjobb här och European Solidarity Corps här eller kontakta oss! 

Dagen bjöd även på lärdomar och diskussioner om olika Nordiska traditioner. Efter att ha minglat och ätit danskt smørrebrød så var det dags att se vem som hade mest kunskap om hur man firar jul i de olika nordiska länderna genom ett julquiz. Vi avslutade programmet med att gemensamt titta på kröningen av Finlands Lucia och att snacksa på pepparkakor.  

En riktigt hygge dag blev det, tack till alla som deltog!

Dela på sociala medier:

Har du redan läst dessa?