9.04.2016 13:16

KANNANOTTO

9.4.2016

Pohjola-Nordenin nuorisoliitto järjesti kevätkokouksensa 9.4.2016 Helsingissä. Tilaisuus alkoi puheenvuorolla Erkki Tuomiojalta teemalla ”Pohjoismaat ja EU”. Helsinkiin kokoontunut Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton (PNN) kevätkokous kehottaa sen paikallisosastoja sekä jäsenjärjestöjä ja muita nuorten kanssa toimivia tahoja tutustumaan YK:n päätöslauselmaan 2250 ja arvioimaan kuinka ne voisivat hyödyntää sitä omassa toiminnassaan.

YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi 2015 joulukuussa päätöslauselman 2250 (Youth, Peace and Security – Nuoret, Rauha ja Turvallisuus) jossa se nostaa 18-29 vuotiaat nuoret tärkeään rooliin rauhan ja turvallisuuden rakentajina. Jäsenmaita ja niissä nuorten kanssa toimivia tahoja kehotetaan lisäämään vaikutusmahdollisuuksia päätöksenteossa ja luomaan toimintamalleja, joilla nuoret saadaan entistä tiiviimmin osaksi rauhan luomista ja sen säilyttämistä.

Lausunnossa todetaan, että nuoren estynyt opiskelu ja vaikeudet työmarkkinoille pääsyn kanssa voivat vaikeuttaa huomattavasti kestävän rauhan luomista. Asiakirjassa halutaan myös nostaa esille, että nykyinen nuorten sukupolvi on suurin mitä on koskaan elänyt maapallolla. Tilanne tarjoaa Pohjoismaille ainutlaatuisen mahdollisuuden luoda kestävää rauhaa ja taloudellista hyvinvointia, mikäli tarvittavat toimet otetaan käyttöön niin Pohjoismaissa kuin niiden ulkopuolella.

”Myös pohjoismainen yhteistyö ja vapaa pohjoismainen liikuvuus parantaa nuorten opiskelumahdollisuuksia ja isompien työmarkkinoiden saatavuutta ja vakauden yhteiskunnan kannalta siitä pitää eritysesti vaalia, sanoo PNN:n puheenjohtaja Karolina Lång

PNN:n korostaa pohjoismaisten arvojen kuten demokratian, tasa-arvon ja sananvapauden merkitystä rauhan luomisessa, mutta myös sen säilyttämisessä. Pohjoismaisen yhteistyön ja erityisesti nuorten välisen yhteistyön tukeminen luo pohjan vakaalle ja hyvälle tulevaisuudelle. PNN:n haluaa olla tukemassa toimintaa joka tukee näiden hyviksi todettujen arvojen leviämistä myös Pohjoismaiden ulkopuolelle.

”Pohjoismaat ovat olleet historiallisesti edelläkävijöitä rauhaan liittyen ja toivon että Pohjoismaat voivat toimia hyvänä esimerkkinä myös tulevaisuudessa, sekä kotikentällä että Pohjoismaiden ulkopuolella, sanoo puheenjohtaja Karolina Lång.

Lisätietoja:

Karolina Lång (puh. 040 130 4772, pnnpuheenjohtaja@pohjola-norden.fi)

Lena Höglund (puh. 044 733 5781, pnnpaasihteeri@pohjola-norden.fi)

Kommentoi ››

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *