10.04.2015 12:22

KANNANOTTO 10.4.2015

Helsinkiin 10.4. kokoontunut Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton (PNN) kevätkokous vaatii yhteisen henkilönumeron käyttöönottoa Pohjoismaissa. Henkilönumero helpottaisi Pohjoismaiden sisäistä liikkumista.

”Rajaesteiden poistamisessa on edistyttävä. Toiseen Pohjoismaahan esimerkiksi työn perässä muuttavalle aiheuttaa kohtuutonta hankaluutta hakea toisen maan henkilönumeroa. Tämä vaaditaan työssäkäynnin mahdollistamiseksi. Myöskään pankkitilin avaaminen ei onnistu ilman kohdemaan henkilönumeroa”, selventää PNN:n puheenjohtaja Kim Rantala.

Pohjoismainen henkilönumero tulisi kansallisten henkilönumeroiden rinnalle. On helpompi luoda yksi uusi järjestelmä, kuin sovittaa kansallisia henkilönumeroita yhteen.

”Paljon on puhuttu byrokratian ja sääntelyn vähentämisestä sekä työvoiman liikkuvuuden lisäämisestä. Yhteinen henkilönumero Pohjoismaissa vähentäisi viranomaisasiointia, kun mahdollisuus työskennellä toisessa Pohjoismaassa onnistuisi automaattisesti. Myös pohjoismaalaisten vaihto-opiskelijoiden ja turistien asiointi esimerkiksi pankissa ja lääkärissä helpottuisi. Työvoiman liikkuvuuden edistämiseksi on tässä taloudellisessa tilanteessa tehtävä kaikki mahdollinen. Vaadimmekin tämän toimenpiteen edistämistä Pohjoismaiden neuvostossa”, summaa puheenjohtaja Rantala.

Lisätietoja:

Kim Rantala (puh. 040 734 8039, pnnpuheenjohtaja@pohjola-norden.fi)
Laura Mynttinen (puh. 044 733 5781, pnnpaasihteeri@pohjola-norden.fi)

Kommentoi ››

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *