Hyppää sisältöön

Alt er love

Kotikaupunkini Helsinki on myös samalla lempikaupunkini, mutta etenkin tällä viikolla sen katukuva on saanut minut hymyilemään lukuisia kertoja. Sateenkaariliput liehuvat ja erilaisten yritysten mainokset ja kahviloiden ikkunat on koristeltu sateenkaaren värein. Entistä suurempi joukko helsinkiläisiä, suomalaisia ja maailmankansalaisia tunnustavat väriä hyvän asian puolesta. Se tekee minut äärimmäisen onnelliseksi. Rakkaus kun kuuluu kaikille.

Yhdenvertaisuuden eteen on otettu valtavia harppauksia etenkin 2000-luvulla. Tasa-arvoinen avioliittolaki on hyväksytty ja seuraavaksi on translain aika. PNN asettui tukemaan Kuuluu kaikille -kampanjaa Pohjolan päivänä osoittaaksemme tukemme – ei pelkästään itsemääräämisoikeutta – vaan myös universaalia ihmisoikeutta ajavalle tavoitteelle. Toivon koko sydämestäni, että vielä joku päivä elämme Suomessa, jossa kenenkään ei tarvitse todistella muille sitä mitä on, vaan jokainen saa sen sijaan olla ihan vain oma itsensä.

Tervehdin ilolla sitä edistystä, jota olemme PNN:ssä saaneet aikaan tänä vuonna. Kevätkokous hyväksyi liiton ensimmäisen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman, joka asettaa tavoitteet sekä luettelee toimenpiteet, joiden avulla voimme varmistaa sen, että pystymme niin ennaltaehkäisemään häirintää ja syrjintää kuin myös tarttumaan toimenpiteisiin, jos tilanne niin vaatii. Tämä dokumentti ei sellaisenaan takaa sitä, että syrjintää ei koskaan voisi tapahtua, mutta toimii kuitenkin ohjenuorana sellaiselle toiminnalle, jossa kenenkään ei tarvitse kokea syrjintää mihinkään ominaisuuteensa nojaten. Jokainen on meille tervetullut juuri sellaisena kuin on.

Sen lisäksi Pohjoismaiden Nuorten Neuvosto on viimeisimmässä istunnossaan, missäs muualla kuin Helsingissä, hyväksynyt päätöslauselman, jonka mukaan Pohjoismaissa tulisi pyrkiä harmonisoimaan translainsäädäntöä. Yhdessä kun olemme vahvempia.

Lempisarjani Skam nosti esille nuorille tärkeitä ja vaikeita teemoja. Vaikka kyseessä onkin vain sarja, kaikki tuntui hyvin aidolta, osittain varmaankin siksi, että teemat, joita sarja käsitteli, olivat monelle nuorelle tuttuja omasta elämästä. On rakastumista, on pettymyksiä ja on hankalia ihmissuhteita. Sarjassakin todistettiin kuitenkin väkevästi sitä, että alt er love – kaikki on rakkautta, oli se minkälaista ikinä. Ja rakkaushan kuuluu kaikille.

Ihanaa ja sateenkaarensävyistä Pride-viikkoa! Trevlig Pride!

<3 Veera

Jaa somessa:

Luitko jo nämä?