Hyppää sisältöön

Vlogit – eli videoblogit

Vlogeja eli videoblogeja löytyy Pohjoismaista suorassa suhteessa puhujien määrään: niitä voi aktiivisesti seurata lähinnä suurimmilla kielillä. Fääri, grönlanti ja saame eivät ole listassa mukana, sillä varsinaisia vloggaajia ei löytynyt. Myös Islannissa toiminta on pientä. Katso muutamia esimerkkejä alta!

Ruotsi

Ruotsalainen Ola Ström. Tässä vlogissa Ola ja Emma testaavat vegaanisia suklaita. Olan videoissa on useimmiten ajankohtaista pohdintaa ja erilaisten asioiden testailua.

Tanska

https://www.youtube.com/watch?v=5y8qkqUqIBQ

Tanskalainen Anna Jensen. Useimmiten tyylistä, meikeistä ja elämänsä tapahtumista vloggaava Jensen antaa tässä videossa veljensä meikata hänet.

Norja

QualityMuffin-nimimerkillä vloggaava norjalainen poika testaa tässä amerikkalaisia karkkeja. Hän vloggaa useimmiten peleistä ja ajankohtaisista asioista elämässään.

Islanti

Varsinaista vloggausta ei Islannissa oikein esiinny. Tässä onkin vloggaajan sijaan Áttan, eli sosiaalisessa mediassa esiintyvä kolmikko, joka tekee videoita usein ajankohtaisista aiheista humoristisella otteella. Vlogimaisemmat videot löytyvät Áttanin FB-sivulta.

Teksti: Anni Savolainen

Kuva: Kuvankaappaus Áttanin videosta

Jaa somessa:

Luitko jo nämä?