Hyppää sisältöön

Kesätapahtumia

Kesällä on mahdollista osallistua etenkin moniin mielenkiintoisiin, pohjoismaisia asioita käsitteleviin seminaareihin ja luentoihin. Pohjoismaista ohjelmaa kuten taidetta löytyy luonnollisesti ympäri vuoden. Monet järjestöt ja liitot viettävät kuitenkin kesän aikana lomia, mikä osaltaan vaikuttaa tapahtumien vähäisempään määrään. Tällä kerralla mukana on myös pari ulkomaan matkaa, joille suomalaiset voivat osallistua. Klikkaa tapahtuman nimeä, niin linkki avautuu! Tässä listassa on tapahtumia Helsingissä, Ahvenanmaalla, Porissa, Norjassa, Turussa, Isnäsissä ja Kemissä.

Kesäkuu

Taiteilija Ingunn Vestbyn (NO) kuvataidetta. Pohjoismainen kulttuuripiste, Helsinki. 1.6.-19.8.2016.

Nordic forum on higher education, human rights and disability. Hotell Pommern, Maarianhamina, Ahvenanmaa. 13.-14.6.2016. The is to develop ideas and suggestions for a strengthened cooperation on disability and human rights within higher education in the Nordic region. What is accomplished should strengthen the implementation, or preparations of ratification of the UN Convention on the Rights of Persons with Disabilities.The meeting is organized by the Council on Nordic Cooperation on Disability at the Nordic Center for Welfare and Social Issues and is an activity within the Nordic Council of Minister’s Disability Action Plan 2015-2017.

Seminaari: Romanien osallistaminen: Parempi elämä valtavirtaistamisstrategioiden avulla. Helsinki Congress Paasitorni, Helsinki. 16.6.2016. Seminaari tekee näkyväksi romanien elinoloja ja asemaa Pohjoismaissa ja edistää viranomaisten ja romaniväestön pohjoismaista yhteistyötä romanipoliittisissa kysymyksissä. Seminaarissa vaihdetaan myös kokemuksia romaneihin kohdistuvasta syrjinnästä sekä tehokkaista romanipoliittisista toimenpiteistä. Seminaari on osa Suomen puheenjohtajuusvuotta 2016 Pohjoismaiden ministerineuvostossa.

Heinäkuu

Pohjoismaista ohjelmaa Porin SuomiAreenalla. SuomiAreena, Pori. 11.7.-15.7.2016. Lisätietoa myöhemmin.

Pohjoismaiset karavaanaripäivät. Seljord, Norja. 11.-16.7.2016. Pohjoismaisia Karavaanipäiviä on järjestetty vuodesta 1964 alkaen. Ruotsi, Norja, Tanska ja Suomi isännöivät Pohjoismaisia Karavaanipäiviä vuorovuosin. Suomessa Karavaanipäivät on järjestetty kaksitoista kertaa. 14.-20.7.2013 tapahtuma järjestettiin Turussa.

Sommarfinska 2016. Park Hotel Käpylä. 30.7.-6.8.2016. Tervetuloa Suomen kielen ja kulttuurin intensiivikursseille. Kurssilla on kolme eri tasoa (peruskursssi, jatkokurssi 1 & 2) ja siihen sisältyy 40 tuntia opetusta sekä lisäksi Suomen kulttuuria ja yhteiskuntaa käsitteleviä luentoja ja vierailuja pääkaupunkiseudulla. Opetuskieli on suomi/ruotsi, muu ohjelma on ruotsiksi. Peruskurssi ei edellytä aikaisempia suomen kielen taitoja. Sisältö: suullisia ja kirjallisia harjoituksia, tervehdysfraaseja, esittäytyminen, yksinkertaisia arkitilanteita, helppoja tekstejä, kieliopin perusteet.

Elokuu

Nordklang. Turku. 3.-7.8.2016. Pohjoismainen kuorolaulajille ja kaikille kuorolaulun ystäville tarkoitettu tapahtuma. Huom! Ilmoittautuminen ennen 31.5.

Nordic Permacure Festival. Isnäs. 4.-7.8.2016. The Nordic permaculture festival is an annual festival promoting the knowledge and use of permaculture design around the Nordic. The festival offers workshops, lectures, hands-on practice and celebration. It’s an excellent platform to exchange knowledge, skills, seeds and saplings and to spend inspiring time with people sharing interest in permaculture, suitable both for experienced permies and also for those just starting out with permaculture. The migratory festival has so far been organized in Denmark, Norway and Sweden.

Kutsuseminaari: Ruokakulttuuri ja ruokakasvatus vahvistavat pohjoismaista brändiä. Pohjoismainen kulttuuripiste, Helsinki. 18.8.2016 klo 13. Tervetuloa kuulemaan uusista innovaatiosta ja vaihtamaan ideoita Ruokakulttuuri ja ruokakasvatus vahvistavat pohjoismaista brändiä -seminaariin. Seminaarin päätteeksi vieraille tarjotaan makumatka suomalaiseen ruokakulttuuriin pohjoismaisin maustein kl.17.30-20.00. Seminaarin kielet ovat on englanti ja ruotsi. Huom! Seminaariin mahtuu 100 henkeä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen viimeistään 13.6.2016 mennessä.

Pohjoiskalottikonferenssi. Kemin kulttuurikeskus, Kemi. 19.-21.8.2016. Elokuussa 2016 kokoonnutaan Pohjoiskalottikonferenssiin verkostoitumaan ja keskustelemaan Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisalueille, ja alueiden asukkaille merkittävistä asioista. Tulkattu konferenssi käynnistyy, kun omien kulttuuriensa edustajat, huippukirjailijat Rosa Liksom, Mikael Niemi, Siiri Magga-Miettunen ja Tor Eystein Øverås keskustelevat rajoista niin erottavina kuin yhdistävinä tekijöinä ja luovuuden lähteinä. Lauantaina keskitytään yrittämiseen, opetukseen ja oppimiseen yli rajojen, ja sunnuntain pääteemaksi on muotoutunut kulttuurivienti ja paikallisen kulttuurin hyödyntäminen. Perinteisesti Pohjoiskalottikonferenssi on ollut niin poliitikkojen, vapaaehtoisorganisaatioiden, kulttuurivaikuttajien, yrityselämän että meidän kaikkien kohtauspaikka ja keskustelufoorumi jo vuodesta 1960.

HOPN matkustaa Trondheimiin! Trondheim, Norja. 25.-28.8.2016. Helsingin Opiskelijoiden Pohjola-Norden matkustaa Norjaan yhdessä ruotsalaisen jäsenjärjestömme kanssa. Lisätietoja HOPNilta (Facebook).

Teksti: Anni Savolainen

Kuva: Benjamin Suomela / Norden.org

Jaa somessa:

Luitko jo nämä?