Hyppää sisältöön

Tampereen aktiivit tehokkaina

TAPNU:lla on ollut leppoisa mutta menevä kevät ja alkusyksy. Kokoustimme säännöllisesti Tampereen pääkirjastossa, Metsossa, kahvin kera ja järjestimme mm. pohjoismaisen ruoanlaittoillan, jossa tuli tehtyä itse ruotsalaista prinsessakakkua ja herkullista Västerbottenpaj’ta. Babbelklubbenia pidämme myös ainakin muutaman kerran vuodessa. Keväällä jutustelimme ruotsiksi kahvin ääressä työskentelystä ja opiskelusta ulkomailla. Nykyinen hallituksemme on nyt pienempi monien aktiivien poismuuton takia, mutta pienelläkin porukalla saimme paljon aikaan.

TAPNU:lla oli myös osallistuja kevään toimintaseminaarissa Cafe Finlandissa Oulussa. Sieltä TAPNU:kin sai uusia ideoita varsinkin syksyn tapahtumia varten. Otimmekin sitten haasteen vastaan ja osallistuimme elokuussa PNN:n ravintolapäivähankkeeseen pohjoismaisella kahvilalla Tampereen Tammelantorilla. Vaikka leipomisissa ja järjestelyissä olikin päänvaivaa, toi tuollaisen tapahtuman järjestäminen meidän pientä hallituksesta ja aktiiveista koostuvaa porukkaa tiheämmin yhteen. Meille onkin muodostunut mukava ja ymmärtäväinen porukka hyvällä yhteishengellä, johon on helppo tulla mukaan. Cafe Finlandissa verkostoiduimme myös muiden paikkareiden kanssa siten, että jo viime vuodesta kaavailemamme vierailu toiseen paikkariin näyttäisi tänä syksynä toteutuvan JOPNO:n kanssa vierailulla Vaasaan. Tälle syksylle on luvassa ja suunnitteilla myös uusien iltaa ensimmäistä kertaa ja myös tuttua Babbelklubbenia, tällä kertaa kuitenkin viikinkiravintola Haraldissa herkullisen ruoan äärellä.

Pohjoismaalaisuuteen Tampereella ei törmää päivittäin kaupungilla niin kuin ehkä rannikolla. TAPNU onkin ottanut jatkuvaksi tehtäväkseen etsiä merkkejä pohjoismaalaisuudesta Tampereen alueella. Muutama vuosi sitten teimme jopa kartan pohjoismaisista kohteista Tampereen keskustassa, johon kuului ravintoloita, muistomerkkejä ja muita kulttuurikohteita. Pidämme silmämme auki aina pohjoismaisten tapahtumien, kuten konserttien varalta, ja seuraamme teatteri- ja elokuvatarjontaa. Jos vaikka pohjoismainen elokuva on tarjonnassa, kerromme siitä ja yritämme päästä sen porukalla katsomaan.

Haluamme myös kokeilla Tampereella olevia pohjoismaalaisia ravintoloita ja oppia näin pohjoismaisesta ruokakulttuurista. Olemme tarjonneet myös lukupiiriä pohjoismaisen kirjailijan kirjoittaman kirjan ympärille. Tampereella joutuu kyllä näkemään enemmän vaivaa pohjoismaisten merkkien löytämiseen arjessa, mutta se tekee niistä sitäkin arvokkaampia, kun niitä löytyy.

Teksti: Marjo-Reetta Kaul, TAPNU:n puheenjohtaja

Kuva: TAPNU / http://tapnu.blogspot.fi/

Jaa somessa:

Luitko jo nämä?