Hoppa till innehåll

Vi söker skribenter!

Är du en av skribenter i vår Nordiska ungdomar i kris -pamflett?

Vill du utmana den arktiska ambassadörens tankar om framtiden för det arktiska samarbetet? Är du intresserad av att utmana åsikterna om kulturens framtid hos en medlem av Nordiska rådet? Nu har du din chans då vi söker unga textförfattare som svarar, utifrån sina egna åsikter, på experternas nämnda framtida utmaningar.

Pohjola-Nordens Ungdomsförbund kommer under hösten att ge ut en pamflett vars tema är “Nordiska ungdomar i kris”. Syftet med pamfletten är att lyfta fram ungas röst när det gäller att lösa framtida kriser och stärka ungas framtidstro. Pamfletten publiceras den 28.10.22 i både elektronisk och fysisk version.

Hur fungerar det? Inför ditt skrivarbete kommer vi att skicka en kort experttext till dig där vi önskar att få en respons text på cirka en sida ifrån dig. Du får själv välja det tema som intresserar dig. De olika teman är: fred & säkerhet, arktiskt samarbete, kultur, välbefinnande & psykisk hälsa samt klimat och miljö. Texten ska vara skriven på finska eller ett skandinaviskt språk.  Deadline för inskickandet av texten är 29.9.22.

Hur ansöker jag? Ansökningstiden är 8.8-5.9.22 och vi kommer att bekräfta och informera alla valda skrivare mer om skrivprocessen efter ansökningstiden. Du kan ansöka via Lyyti.

Vem letar vi efter? Vi söker unga mellan 15–29 år som vill vara med och höja ungas röst i lösningen av framtida kriser! Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av skrivandet – motivation och intresse räcker!

Vad får du ut av att skriva? Du får värdefull erfarenhet av skrivande och en verklig möjlighet att påverka samhället. Dessutom kommer vi att be några av skribenter att framföra sina synpunkter på ett seminarium som anordnas 28.10.22, så om du vill får du även delta i det nordiska seminariet som talare!

Frågor? Skicka e-post till organisationssakkunnige Iiris: iiris.yli-junnila@pnn.fi

Kolla gärna in våra tidigare pamfletter här!

Dela på sociala medier:

Har du redan läst dessa?