Hoppa till innehåll

Ungdomens Nordiska Råd söker koordinator

Ungdomens Nordiska Råd söker koordinator till sitt sekretariat i Helsingfors, Finland

Ungdomens Nordiska Råd (UNR) är ett samarbetsorgan för politiska ungdomsförbund i de nordiska länderna. Medlemsorganisationerna samlas årligen till session i samband med Nordiska rådets session i månadsskiftet oktober-november.  UNR leds av ett presidium som väljs vid sessionen och samlas 3–4 gånger i året i samband med Nordiska rådets presidie- och utskottsmöten. UNR:s presidium, bestående av medlemmar från de nordiska länderna och självstyrande områden, utför sitt arbete på frivillig basis. UNR:s verksamhet finansieras huvudsakligen av Nordiska rådet. UNR:s sekretariat är placerat hos Pohjola-Nordens Ungdomsförbund i Helsingfors, Finland.

Till koordinatorns uppgifter hör att ansvara för den årliga sessionens praktiska arrangemang, att administrera och fungera som mötessekreterare på presidiets möten, att sköta UNR:s ekonomi samt att i samarbete med presidiet uppehålla och utveckla UNR:s verksamhet i form av t.ex. projektsamarbeten.

Vi söker Dig som:

 • talar och skriver utmärkt skandinaviska (svenska, danska eller norska), god finska och engelska
 • förstår svenska, danska och norska
 • är beredd att resa och vara flexibel
 • är initiativrik, välorganiserad och kan arbeta självständigt
 • är bekant med administration och ekonomi
 • är intresserad av nordiska frågor och samhällsengagemang
 • Erfarenhet av ungdomsorganisationer, intressebevakning eller politik och kunskaper i övriga nordiska språk räknas som meriter.

Vi erbjuder Dig:

 • ett intressant och mångsidigt arbete i en internationell miljö för dig som strävar till internationella arbetsuppgifter
 • en utmärkt möjlighet att knyta kontakter till nordiskt politiskt samarbete såväl som kultur- och språksamarbete
 • goda tjänsteförmåner och flexibla arbetstider
 • en tjänst som går bra att kombinera med studier

Tjänsten är en deltidstjänst (3 arbetsdagar/vecka), bortsett från september-oktober då tjänsten är heltid. Tjänsten är en fast anställning, med fyra månaders prövotid. Månadslönen (heltid) är 2200€ med lunchsedlar samt motion- och kultursedlar. Tjänsten förutsätter tidvis kvälls- och helgarbete. Arbetet börjar så snart som möjligt.

Skicka din fritt formulerade ansökan och CV (på svenska) senast den 28 augusti 2022 kl. 23.59 till generalsekreterare Jenny Tabermann, jenny.tabermann(at)pohjola-norden.fi. En del sökande bjuds in till arbetsutskottets intervju. Arbetsintervjuer ordnas 31.8.-2.9, intervjuer kan även hållas redan under ansökningstiden. Tilläggsuppgifter får du av generalsekreterare Jenny Tabermann (tel. 044 733 5781 / jenny.tabermann(at)pohjola-norden.fi) vardagar kl. 10-16 fram till 26.8.2022.

Mera information om UNR:s verksamhet finns på www.unginorden.org och www.norden.org/unr.

Dela på sociala medier:

Har du redan läst dessa?