Hoppa till innehåll

Besök på Sametinget

Registrera

Välkommen att besöka Sametinget med Pohjola-Nordens Ungdomsförbund! 

Har du någonsin funderat på vad Sametinget är och vilka beslut som fattas där? Är norra Finland fortfarande okänt för dig, men vill du lära dig mer om vår fantastiska arktiska region? Vi har en lösning för detta: följ med oss på ett besök på Sametinget 3-5.12! 

Resan äger rum den 3–5 december i Ivalo och Inari, och alla våra medlemmar från olika delar av Finland är välkomna att delta. Cirka 20 deltagare kan delta i resan. Varmt välkommen att delta! 

Reseprogram 

Det mer detaljerade programmet för resan kommer att klargöras närmare resan, men resan inkluderar åtminstone ett besök på Sametinget i samarbete med ungdomsrådet. Vi kommer också träffa Sametingets ungdomsråd. Dessutom kommer vi att utforska Inari och Ivalo och förhoppningsvis också se norrsken. 

OBS! Vi strävar efter att genomföra resan så mycket som möjligt tvåspråkigt. Besöket på Sametinget kommer dock troligen att ske på finska. 

Ankomst och avresa 

Deltagarna bokar sina egna tur- och returresor. Deltagarna förväntas anlända till Ivalo under söndagen (3.12.) och resa hem på tisdagen (5.12.). Vi ersätter resekostnader upp till 200 euro per deltagare – om möjligt så kan summan vara mer. 

Vi uppmanar deltagarna att resa så miljövänligt som möjligt och därför förespråkar vi exempelvis tågresor. Mer detaljerade reseanvisningar finns på vår webbplats – vänligen bekanta dig noggrant med dem innan du bokar dina resor. Om du behöver hjälp med att boka resor och koordinera tidtabeller, vänligen kontakta oss! 

Priset för resan 

Priset för resan är 85 euro och inkluderar boende i Ivalo från söndag till tisdag, måltider, besök och program samt en del av resekostnaderna (200 euro per deltagare). Måltiderna inkluderar söndagens middag; frukost, lunch och middag på måndag; samt frukost och eventuellt lunch på tisdag. 

Anmälan 

Anmälan öppnas på måndag den 31 oktober klockan 12.00 och avslutas den 13 november klockan 12.00. Vi meddelar de som har blivit antagna på resan senast på fredagen den 17 november. Deltagarna måste bekräfta sitt deltagande senast den 19 novembergenom att betala deltagaravgiften, annars kommer platsen att gå vidare. När du har bekräftat din plats förbinder du dig att delta i resan – med undantag för sjukdom. 

Vi väljer deltagarna baserat på motivation, så vänligen berätta om varför just du vill delta i anmälningsformuläret! 

Vi följer principerna för en tryggare plats och har en nolltolerans mot trakasserier vid våra evenemang. De detaljerade villkoren och reglerna för evenemanget kommer att skickas till deltagarna innan resan. 

Frågor? Kontakta vår organisationssakkunnig Iiris via e-post, Whatsapp eller telefon: iiris.yli-junnila@pnn.fi, 0400763044. 

Dela på sociala medier: