Hoppa till innehåll

Maria Karjalainen ställer inte upp för omval till posten som ordförande

Maria Karjalainen kommer inte att ställa upp för omval till förbundsordförande i Pohjola-Nordens Ungdomsförbund. Karjalainen har varit ordförande för PNU sedan 2020 och dessförinnan i två år som styrelsemedlem.

Nästan tre år som ordförande i en underbar ungdomsförening har varit riktigt lärorika och fulla av fina stunder. Även om jag hann vara ordförande bara ett par månader innan pandemin började, har verksamheten utvecklats trots de utmanande tiderna,

sammanfattar Karjalainen

Karjalainens två åriga mandatperiod i PNU:s paraplyorganisation Föreningarna Nordens Ungdomsförbund fortsätter till våren 2024. Intresset för det nordiska samarbetet verkar stanna kvar, även om riktningen går mot nya utmaningar.

Jag har fått otroligt mycket genom erfarenheter, lärdomar och nätverk i denna roll. Jag hoppas att jag kan stötta nya aktörer och säkerställa en viss kontinuitet i framtiden som alumn. Det finns ändå ett behov av förnyelse och utveckling inom ungdomsområdet och jag ser fram emot hurdant intryck nya aktörer gör i vår nordiska verksamhet.

Pohjola-Nordens Ungdomsförbund kommer att välja ny ordförande och styrelse på höstmötet den 22 november på Sveriges ambassaden i Helsingfors.

Dela på sociala medier:

Har du redan läst dessa?