24.06.2014 06:23

Ungdomens Nordiska Råd (UNR) har valt Laura Ollila (24) till ny koordinator. Ollila påbörjar sitt arbete i medlet av augusti. Ollila efterträder Kimmo Heikkinen som innehaft posten sedan maj 2013. Den nyanställda helsingforsbon är i magisterskedet av sina studier i allmän statslära vid Helsingfors universitet.

Ollila har tidigare varit aktiv inom bl.a. Pohjola-Nordens ungdomsförbunds styrelse samt innehar gedigen erfarenhet av internationella ungdomsorganisationer och administrativt arbete.

”Jag ser fram emot att jobba med nordiskt sammarbete och speciellt att organisera UNR:s anstundande session i Stockholm i oktober” säger Ollila.

UNR:s president Jakob Esmann hoppas att UNR fortsatt kan utveckla och förbättra sin verksamhet och är mycket nöjd med den höga nivån på de sökande till koordinatorsposten. Esmann ser att organisationen är i goda händer då Ollila för det administrativa arbetet vidare.

Koordinatorn för UNR arbetar på deltidsbasis och ansvarar för det organisatoriska arbetet i samråd med generalsekreteraren. Koordinatorn bistår därtill presidiet i dess arbete.

Kommentoi ››

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *