Hyppää sisältöön

Pohjola-Nordenin Nuorisoliitto vaatii Pohjolaviisuja

Pohjola-Nordenin Nuorisoliitto vaatii, että jatkossa ennen Euroviisuja järjestetään yhteispohjoismaiset Pohjolaviisut.

Pohjolaviisut korvaisivat jatkossa maakohtaiset musiikkikilpailut, kuten Ruotsin Melodifestivalenin ja UMK:n Suomessa. Pohjolaviisujen, eli Povareiden voittaja lähetettäisiin maakohtaisten edustajien sijaan edustamaan koko Pohjolaa Euroviisuihin. Sen lisäksi, että Povarit edistäisivät pohjoismaista yhteisöllisyyden tunnetta, ne myös lisäisivät muidenkin kuin ruotsalaisten voittomahdollisuuksia eurooppalaisessa laulukilpailussa.

Idean pohjalla ovat pohjoismaiset sympatiapisteet, jotka Ruotsi saa vuosittain viisuissa, sillä muut maat ovat kuulleet pohjoismaisesta hyvinvointimallista, ja uskovat Ruotsin äänestämisen ratkaisevan maansa ongelmat. Pohjolaviisut toisivat hyvinvointimallista johtuvat sympatiaäänet tasaisesti kaikille, jotka ansaitsisivat niistä osansa.

”Ruotsihan voittaa aina. On hyvin epäreilua, että Ruotsi kahmii aina pohjoismaiset sympatiapisteet, koska eurooppalainen yleisö ei tiedä, että myös Suomi, Norja, Tanska ja Islanti ovat Eurooppaa – tai ylipäätään olemassa olevia valtioita,” toteaa liiton puheenjohtaja ja pitkäaikainen Euroviisufani Kari A. Marjalainen.

Esimerkiksi USA:ssa liikkuu huhuja siitä, että Suomea ei oikeasti ole olemassa.

Liiton varapuheenjohtaja ja Pohjolaviisujen aloitekoordinaattori N. Kopponen on Marjalaisen kanssa samoilla linjoilla: ”Pohjolaviisut nostaisivat jatkossa Euroviisuihin Pohjolan oikeasti parhaan biisin. Nykytilanteessa Ruotsi on selvästi vahvimmilla. Lordin voittohan vuoden 2006 viisuissa perustui siihen, että muut maat pelkäsivät Suomen lähettävän hirviönsä Ruotsiin tuhoamaan hyvinvointivaltion, mikäli Lordille ei suotaisi voittoa.”

Lordiin suhtaudutaan eri maissa eri tavalla. Kyproksella Suomen esikatseluvideo jopa kiellettiin. Ruotsissa Lordia ei kuitenkaan pelätty, vaan yhtyettä on jopa pyydetty television lastenohjelmiin.

Pohjolaviisuihin olisi nyt vuoden Euroviisujen peruunnuttua hyvin aikaa valmistautua. PNN:n Pohjolaviisukomitea ehdottaakin Pohjolaviisuja aiheeksi Pohjoismaiden Neuvoston seuraavaan istuntoon.

Jaa somessa:

Luitko jo nämä?