Hyppää sisältöön

PNN:n kevätkokous: Työt avaavat oven Pohjolaan

POHJOLA-NORDENIN NUORISOLIITON KEVÄTKOKOUKSEN JULKILAUSUMA 22.4.2017

PNN:n kevätkokous haluaa nostaa esille aloitteet, jotka mahdollistavat suomalaisten nuorten työpaikan saamisen muissa Pohjoismaissa. Esimerkiksi Nuorisoliiton hallinnoima Nordjobb-ohjelma antaa vuosittain sadoille nuorille mahdollisuuden kesätyöhön toisessa Pohjoismaassa.

”Nordjobbin kautta nuoret saavat ensimmäisen kokemuksen Pohjoismaiden yhteisistä työmarkkinoista, ja ohjelma kannustaa nuoria kansainvälistymiseen. Tämän lisäksi Nordjobb voi myös olla ensimmäinen kesätyö nuorelle”, sanoo puheenjohtaja Karolina Lång.

Nuorisoliitto on työssään huomannut, että monet työmahdollisuuksiin liittyen liittoon yhteyttä ottaneet nuoret ovat olleet huolissaan oman kielitaidon riittämättömyydestä.

”Ruotsin tai skandinaavisten kielten osaaminen on valtti yhteispohjoismaisilla työmarkkinoilla, mutta tästä puhutaan hyvin harvoin Suomessa. Jo kouluissa pitäisi nostaa esiin, että ruotsin opiskelu auttaa työnsaannissa myös Norjassa tai Tanskassa”, sanoo puheenjohtaja Lång.

Nuorisoliitto haluaa muistuttaa Pohjoismaissa olevan yhä edelleen rajaesteitä, jotka vaikeuttavat nuorten vapaata liikkumista ja työntekoa.
”Ammatillisen pätevyyden erot eri Pohjoismaissa on rajaeste, joka koskee etenkin nuoria ammattiin opiskelevia”, sanoo Lång.

Lisätiedot:
Karolina Lång, karolina.lang@pohjola.norden.fi, +358 (0)40 130 4772
Lena Höglund, lena.hoglund@pohjola-norden.fi, +358 (0)44 733 5781

Jaa somessa:

Luitko jo nämä?