Hyppää sisältöön

Matka Kolmen valtakunnan rajapyykille

Nuorisoliitto järjesti 15.-19.6.2016 jäsenmatkan Kilpisjärvelle. Ohjelmaan kuului esimerkiksi kalastusretki Kilpisjärvellä, vierailu Luontokeskuksessa, reissu Saanan luontopolulle, vaellus Mallan luonnonpuistossa Kolmen valtakunnan rajapyykille sekä päivä Norjan Tromssassa. Kaikkiaan matkalle osallistui 10 henkilöä – mukaanlukien järjestösihteeri Emilia Reitamo sekä matkanjohtaja Iida Jylhä.

Matkanjohtajan vastuulla oli aktiviteettien ja kuljetusten järjestely reissun aikana. Iida on 22-vuotias Intercultural Teacher Education -opiskelija Oulusta. Hän osallistui sattumalta paikallisosastonsa, Oulun Seudun Pohjola-Nordenin nuorten, tanska-iltaan pari vuotta sitten, ja samaisen vuoden syyskokouksessa lähti mukaan paikkarin hallituksen toimintaan. Nyt hänellä on meneillään toinen hallitusvuosi puheenjohtajan roolissa.

”Kilpisjärven matkalle selvitin muun muassa, mille vaellusreitille lähtisimme ja missä söisimme majoituspaikan lisäksi retken aikana. Tehtävänäni oli myös järjestellä Norjan päiväreissua, päättää kohde ja järjestää kuljetus, sekä selvittää sikäläiset nähtävyydet, jotka voitaisiin porukalla käydä kokemassa. Lisäksi Emilian kanssa sitten reissunpäällä vastattiin asioiden kulusta”, Iida kertoo.

13453401_279008189119549_943121687_o

PNN järjestää vuosittain liittolaisille avoimen jäsenmatkan. Päätös Kilpisjärvelle lähdöstä tehtiin jo viime syksynä. Emilian mukaan kohde valittiin, koska uskottiin sen olevan hyvä mahdollisuus tehdä yhteistyötä Norjan ja Ruotsin sisarjärjestöjen kanssa, sekä aktivoida pohjoisen jäsenistöä. Yhteistyö sisarjärjestöjen kanssa ei valitettavasti toteutunut, kun reissulle ei ilmoittautunut ruotsalaisia tai norjalaisia. Omiin suunnitelmiin ei toki voi aina täysin luottaa.

”Yllätyksiähän tällaisten matkojen järjestelyissä tulee aina, eikä tälläkään kertaa aivan mutkitta selvitty. Yllätyksistä kuitenkin selvittiin melko kunniakkaasti. Sää ei muun muassa meitä suosinut matkan aikana, ja yksi suunnittelemamme ruokapaikka olikin yllättäen kiinni juuri sinä päivänä, jona aioimme sinne syömään”, Iida kuvailee ja jatkaa:

”Pohjoisen ihmisten vieraanvaraisuus ja ystävällisyys oli puolestaan ihana yllätys, ja näiden seikkojen ansiosta uskonkin meidän selvinneen pienistä töyssyistä. Mutta kyllä itselleni suurin yllätys oli se, kuinka rauhallisena itse pysyin, vaikka suunnitelmiin tulikin muutoksia. Parasta oli kyllä ehdottomasti uusiin ihmisiin tutustuminen ja kokemukset joita matkalta sai. Tromssassa käynti oli itselleni aivan mahtava tilaisuus, koska en ollut aiemmin käynyt Norjassa. Pohjoisen luonto on myös jotain aivan ihanaa ja ainutlaatuista.”

13460901_279008019119566_202688851_o

Teksti: Anni Savolainen

Kuva: Emilia Reitamo

Jaa somessa:

Luitko jo nämä?