15.11.2014 12:53

KANNANOTTO
15.11.2014

Pohjola-Nordenin Nuorisoliitto (PNN) otti syyskokouksessaan 15.11. kantaa yhteispohjoismaisen työnhakusivuston perustamisen puolesta. Kokoukseen osallistuneiden mielestä tämä lisäisi ihmisten liikkuvuutta Pohjoismaiden välillä sekä tasoittaisi alueellisia työttömyyseroja. Vaikka Suomessa ei mene taloudellisesti lujaa, naapurimaissa podetaan suorastaan työvoimapulaa.

”Nykytilanne ei kannusta pohjoismaalaista hakemaan työtä toisesta Pohjoismaasta, sillä tietoa vapaista työpaikoista on ripoteltu eri paikkoihin. Työnhakija ei välttämättä huomaa, että hänen työnhakumahdollisuutensa eivät rajoitu pelkästään omaan maahansa, vaan yltävät vähintään Pohjoismaihin. EURES on kylläkin olemassa, mutta se ei kata yksityisiä työpaikkoja eikä sitä ole räätälöity Pohjoismaihin”, valistaa PNN:n väistyvä puheenjohtaja Kai Alajoki.

Sivusto kattaisi jo olemassa olevat kansallisten työnvälitystoimistojen tiedot avoimista työpaikoista. Tarpeellisin osin työilmoituksia voisi kääntää skandinaavisista kielistä suomeen ja toisin päin, pyrkien kuitenkin pitämään sivuston skandinaavisiin kieliin painottuvana.

”Uusi työnhakusivusto voisi tuoda työttömät, työnantajat ja pohjoismaiset korkeakoulut paremmin toistensa ulottuville. Sivustolla työnantaja voisi myös antaa itsestään videotervehdyksen, johon työnhakija voi tutustua ja vastata siihen. Uudet kohtaamiset luovat uusia inspiraatioita ja innovaatioita, ja siten myös lisää työtä Pohjoismaihin”, visioi vuodenvaihteessa aloittava PNN:n puheenjohtaja Kim Rantala.

Lisätietoja antavat:

Puheenjohtaja Kai Alajoki, kai.alajoki[at]pohjola-norden.fi, 040 775 8143
Pääsihteeri Laura Mynttinen, laura.mynttinen[at]pohjola-norden.fi, 044 733 5781

Kommentoi ››

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *