Kommande evenemang
  1. NORDIC REGIONAL YOUTH CAMP
    24/0812:00-26/0815:00

    NORDIC REGIONAL YOUTH CAMP: YOUNG EYES ON SUSTAINABILITY IN THE ARCTIC DIMENSION How can the young generation impact sustainability in the Arctic? Take your first steps to becoming an Arctic influencer at our summer camp… Lue lisää/Läs mer »

  2. Café Norden i Oslo
    28/09-30/09

    Café Norden avholdes i Oslo helgen 28. til 30. september! Café Norden är ett årligen återkommande kulturevenemang och fungerar som en mötesplats för unga nordbor. Evenemanget har ordnats sedan år 1992 i sammarbete med ungdomsföreningarna i… Lue lisää/Läs mer »

Aktuellt

Ledig tjänst: Koordinator för Ungdomens Nordiska Råd

Ledig tjänst: Koordinator för Ungdomens Nordiska Råd Ungdomens Nordiska Råd söker en koordinator till sitt sekretariat i Helsingfors, Finland. Ungdomens Nordiska Råd (UNR) är ett samarbetsorgan för politiska ungdomsförbund i de nordiska länderna. Medlemsorganisationerna samlas årligen till session i samband med Nordiska rådets session i månadsskiftet oktober-november. UNR leds av ett presidium som väljs vid sessionen och som samlas 3–4 gånger i året i samband med...

Lue lisää / Läs mer...

Vi söker en sommarpraktikant!

Pohjola-Nordens Ungdomsförbund rf söker "BLI BEKANT MED ARBETSLIVET OCH TJÄNA" -SOMMARPRAKTIKANT Är du intresserad av Norden? Tycker du att kampanjer och nordiskt ungdomsarbete låter intressant? Pohjola-Nordens Ungdomsförbund söker en motiverad sommarpraktikant till vårt team för att skapa en kampanj, sköta om medlemskommunikation och hitta på idéer för kommande verksamhet. Uppdragsbeskrivning: Vad: Bli bekant med arbetslivet och tjäna-sommarpraktikprogrammet är...

Lue lisää / Läs mer...

Finland har inte råd med språksvinn!

STÄLLNINGSTAGANDE 16.4.2018 Finland är ett litet nordligt beläget land, som i alla fall har en aktiv roll inom världshandeln. Yle skrev i sin artikel 21.3. om språkkunskapernas förfall bland finländarna. Detta beror på den minskade populariteten för att lära sig språk, speciellt det svenska språket. Med tanke på att framtidens kraftigt globaliserade arbetsmarknad ökar efterfrågan på starka och breda språkkunskaper, så är detta är en alarmerande utveckling. Samtidigt som...

Lue lisää / Läs mer...

Vad är PNU?


pnn_ohje copy-02

Pohjola-Nordens Ungdomsförbund, PNU, är en partipolitiskt obunden ungdomsorganisation vars mål är att främja nordiskt samarbete och skapa möten mellan ungdomar i de nordiska länderna. PNU har lokalavdelningar på olika håll i Finland och en systerorganisation i varje nordiskt land.

Vi erbjuder våra medlemmar nordisk kulturverksamhet, resor, språkkurser och seminarier samt information om studier, jobb och mobilitet i Norden. Sommarjobb i Norden kan man däremot hitta via Nordjobb, som PNU förvaltar.

Vill du vara med och påverka samhället och skapa nya nätverk? Till vår medlemskår hör medlemsorganisationer som vi samarbetar med för att få de ungas röst hörd i samhällsdebatten. PNU administrerar också Ungdomens Nordiska Råd, som erbjuder politiskt aktiva ungdomar ett brett nordiskt forum för samhällspåverkan.

Som medlem i PNU får du oförglömliga upplevelser och många nya vänner. Välkommen med!