Hyppää sisältöön

PNN järjestää valtakunnallisen biodiversiteettiworkshopin

Pohjola-Nordenin nuorisoliitto järjestää tammikuussa 2020 valtakunnallisen biodiversiteettiworkshopin.

Kansainvälinen biodiversiteettisopimus uudistetaan Kiinassa lokakuussa 2020. Pohjoismaiden Neuvosto ja Pohjoismaiden Ministerineuvosto ovat yhdessä luoneet biodiversiteettiprojektin, jonka tarkoituksena on saada nuoret mukaan sopimuksen uudistamisprosessiin. Projektia varten on luotu toolkit, jonka avulla järjestetään workshopeja Pohjolassa ja ympäri maailmaa.

PNN järjestää yhden näistä workshopeista – Suomen valtakunnallisen workshopin 24.1.2020. Vastaavanlaiset workshopit järjestetään tammikuun aikana myös Ruotsissa ja Tanskassa. Helmikuussa on vuorossa yhteispohjoismainen workshop.

Workshopien pohjalta nousevat pohjoismaisten nuorten suositukset tulevaan biodiversiteettisopimukseen.

Miksi puhumme luonnon monimuotoisuudesta, emmekä ilmastosta?

Biodiversiteetti ja ilmasto kulkevat käsi kädessä. Kuten YK:n ilmastotoimilla, myös sopimuksella biologisesta monimuotoisuudesta on tavoitteita. Näiden Aichi-tavoitteiden puitteissa maat ylläpitävät, parantavat ja ennallistavat luonnon ekosysteemejä ja monimuotoisuutta. Sopimuksen uudistus koskee juuri näitä tavoitteita – kuinka kunnianhimoiset tavoitteet meidän tulee asettaa, ja kuinka ne toteutetaan käytännössä?

Ensimmäisestä kansainvälisestä biodiversiteettia, eli luonnon monimuotoisuutta koskevasta sopimuksesta lyötiin kättä päälle vuonna 1992. Tämän Convention on Biological Diversity (CBD) – sopimuksen on allekirjoittanut 196 maata, ja sen tavoitteena on ekosysteemien ja kasvi- ja eläinlajien suojelu, luonnonvarojen kestävä käyttö sekä geenivarojen saatavuudesta koituvien hyötyjen oikeudenmukainen jako.

Workshopin aikana osallistujat oppivat lisää siitä, mikä yhdistää ilmasto- ja biodiversiteettikysymyksiä, mikä on tämän hetkinen tilanne ja mitä keinoja on olemassa ilmaston ja biodiversiteetin pelastamiseksi. Workshopissa on paikkoja 60:lle nuorelle osallistujalle.

Lue lisää, ja ilmoittaudu mukaan 10.1.2020 mennessä täällä! 

Yhdessä kohti globaalia sopimusta: Biodiversiteetti-workshop – SINUN takaovesi päätöksentekoon!

Koska: Perjantaina 24.1.2020 kello 9.30-15.30

Missä: Ympäristöministeriöllä

Kenelle: Sinulle, joka haluat vaikuttaa luonnon tulevaisuuteen!

Lisätietoja antaa järjestösihteeri Krista Kalamo:

krista.kalamo@pohjola-norden.fi

0400 763 044

Jaa somessa:

Luitko jo nämä?