Hyppää sisältöön

Lisää ilmastojohtajuutta Pohjolaan

Hyvää kansainvälistä ilmastotoimintaviikkoa!


Pohjola-Nordenin Nuorisoliitto yhtyy nuorten huoleen ilmastonmuutoksesta. Jotta voimme taata elinkelpoisen planeetan myös tuleville sukupolville, tarvitaan toimia nyt, ei huomenna. Nuorten aktivismi Greta Thunbergin johdolla on kävelevä ja äänekäs esimerkki siitä, että nyt riittää. Poliitikkojen on aika toimia, sillä voimme vielä pelastaa tämän pallon.

Me PNN:ssä olemme pitkään peräänkuuluttaneet Pohjoismaista ilmastojohtajuutta. Meiltä löytyy resurssit, osaaminen ja tahtotila. Nyt tarvitaan konkreettisia toimia. Valoa näkyy jo tunnelin päässä, kun Pohjoismaiden pääministerit asettivat tavoitteeksi tehdä Pohjolasta maailman kestävin ja integroitunein alue vuoteen 2030 mennessä.

Tämä linjaus ei saa olla vain kaunista sanahelinää vaan tämän vision tulee toteutua, jotta voimme katsoa tulevien sukupolvien edustajia silmiin ja sanoa, että me teimme ihan oikeasti jotakin. Enää ei ole kyse yhteispohjoismaisesta panttijärjestelmästä tai kierrätysideoista, jotka ovat tärkeitä. Nyt on aika tarttua toimeen ison kuvan kanssa: miten voimme siirtyä uusiutuviin energiamuotoihin, miten maankäyttö palvelee hiilineutraaliuden tavoittelua ja miten luonnon monimuotoisuus voidaan säilyttää ilmasto- ja ympäristötoimien avulla.

Saimme haasteen YK-Nuorilta ja vastaanotamme sen ilomielin. Pyrimme mittaamaan oman hiilijalanjälkemme ja ryhdymme määrätietoisiin toimiin hiilijalanjälkemme pienentämiseksi. Tarkastelemme omaa toimintaamme niin toimiston kuin myös koko liiton toiminnan tasolta ja pyrimme jatkossakin vaalimaan ympäristö- ja ilmastoystävällisiä valintoja. Haluamme toimia esimerkkinä niin omalle “aikuisjärjestöllemme”, kuin myös kaikille muille nuorisojärjestöille sekä Pohjoismaisella tasolla toimiville tahoille. Talkoot ovat yhteiset.

Veera Hellman

Puheenjohtaja

Jaa somessa:

Luitko jo nämä?