Hyppää sisältöön

Hae nyt! Kielikurssit kesällä

Jos opiskelet korkeakoulussa, ja haluaisit opiskella jotain pohjoismaista kieltä kyseisessä maassa, hae Nordkursille! Näitä kieli- ja kulttuurikursseja järjestetään joka kesä kaikissa Pohjoismaissa sekä itsehallintoalueilla Grönlannissa ja Färsaarilla. Kurssit rahoittaa Pohjoismaiden ministerineuvosto. Hakuaika kesälle 2016 päättyy tiistaina 15.3.2016.

Kurssin kesto on 2-4 viikkoa, ja ne ajoittuvat touko-elokuulle. Hyväksytty kurssi hyväksiluetaan opintoihin. Suomalaisista korkeakouluopiskelijoista voivat hakea Vaasan, Turun, Tampereen, Oulun, Jyväskylän, Itä-Suomen ja Helsingin yliopiston sekä Åbo Akademin opiskelijat. Tarjonta vaihtelee hieman vuosittain – tänä vuonna on mahdollista hakea seuraaville kursseille:

Pelkästään suomalaisille tarkoitetut kurssit
Göteborg 16.5.-12.6.
Odense 25.5.-18.6.

Yhteispohjoismaiset kurssit

Reykjavik 6.6.-2.7. (paikka 7 suomalaiselle) (opetus pääosin tanskaksi)
Tórshavn 18.6.-16.7. (paikka 6 suomalaiselle) (opetus pääosin tanskaksi)
Århus 3.7.-22.7. (paikka 5:lle suomalaiselle)
Stockholm 1.8.-18.8. (paikka 5:lle suomalaiselle)
Trondheim 20.6.-9.7. (paikka 4:lle suomalaiselle)

Nordkurs-hakemus jätetään oman korkeakoulun pohjoismaisten kielten laitokselle, joka vie asiaa eteenpäin. Laitokset asettavat omat hakijansa paremmuusjärjestykseen. Lopulliset päätökset suomalaisille opiskelijoille myönnettävistä apurahoista tekevät Helsingin yliopisto ja CIMO huhtikuun alkuun mennessä.

Virallisilla sivuilla osoitteessa nordkurs.org löytyy lisätietoa. Sivut ovat tanskaksi, mutta esimerkiksi ruotsin taito auttaa pitkälle. Kontakt-sivulta löytyvät kunkin maan omat koordinaattorit, joita voi lähestyä tarkempien maakohtaisten tietojen saamiseksi.

Lähteet: Nordkurs.orgCIMO, Jyväskylän yliopisto

Kuva: Yadid Levy / Norden.org

Teksti ja kuvankäsittely: Anni Savolainen

Jaa somessa:

Luitko jo nämä?