Hyppää sisältöön

Café Norden 2016

Pohjola-Nordenin Nuorisoliitto järjesti 30.9.-2.10. Café Norden -tapahtuman, joka järjestetään joka vuosi, vaihdellen jossakin Pohjoismaassa. Kahviteemaisessa Café Nordenissa oli osallistujia vajaa 40. Suomalaisten lisäksi paikalla oli ruotsalaisia, tanskalaisia, norjalaisia, islantilaisia ja fäärsaarelaisia.

Kolmipäiväiseen tapahtumaan kuului toisiin tutustumisen lisäksi esimerkiksi kakkujen leipomista, vapaata hengailua, kahvinmaistelua Johan & Nyströmillä, kahviluentoja, keskustelua yrittäjyydestä kahvialalla, kahvilakierros, käynti Helsingin kaupunginmuseossa ja keskustelua pohjoismaisista perinteistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tapahtumaan osallistunut 22-vuotias Saara Keinänen oli paikalla myös Islannin Café Nordenissa viime vuonna. Hän on ollut PNN:ssä mukana kolme vuotta. Etukäteen hän halusi ennen kaikkea tavata muita nuoria, päästä kuulemaan skandinaviskaa ja harjoittelemaan ruotsin kieltä. Myös tämän vuoden teema, kahvi, oli kiinnostava.

Yllätyin kahvitastingissa, kun huomasin oman kahvimakuni olevan aivan muuta kuin mitä kuvittelin sen olevan. Opastetulla kahviloihin liittyvällä kaupunkikierroksella pääsin näkemään Helsingin uusin silmin, ihan turistina 🙂 Parasta viikonlopussa taas oli, kun sain huomata, miten helppoa kommunikointi muiden osallistujien kanssa oli. Ei kielellä niin väliä, kunhan tulee ymmärretyksi”, Saara kertoo.

Tähän yhtyy myös tapahtumaa järjestänyt 24-vuotias Ida Rajala. Hän on ollut mukana PNN:ssä jo kuusi vuotta, josta aktiivina kolme. Hän oli myös mukana Islannin Café Nordenissa.

Olen kovin ujo käyttämään ruotsia ja etenkin skandinaviskaa, joten tämä oli jo kielitaitonikin kannalta loistava kokemus. Yllätyin myös siitä, miten kiinnostavaa kahvista oli kuulla eri asioita – etiikkaa, historiaa ja sen valmistuksesta. En olisi uskonut että tavallaan näinkin yksinkertaisella teemalla voi saada koko viikonlopun täyteen asiaan liittyvää mutta silti kuitenkin kiinnostavaa ohjelmaa”, Ida sanoo.

Saara ja Ida ovat samoilla linjoilla sen suhteen, että muut osallistujat olivat koko Café Nordenin paras anti.

Parasta oli yleinen fiilis ja ihmiset! Teemakin onnistui yllättämään jopa mut järkkärinä kiinnostavuudellaan ja laajuudellaan. Myös tuo kommunikoinnin helppous oli todella ihanaa huomata!”, kertoo Ida.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Teksti: Anni Savolainen
Kuvat: Saara Keinänen

Jaa somessa:

Luitko jo nämä?