2.12.2016 14:14

PNU söker en samordnare för “Nordiska möjligheter” (betalt voluntärjobb) som ska jobba i Stockholm i vår systerorganisations projekt

Vi söker dig som har energi och humor! Vi tror att du har erfarenhet av Norden-rörelsen och att du gillar att jobba med människor! Vi tror också att du har ett stort intresse för arbetsmarknadsfrågor och integrationsfrågor! Är du 18-30 år gammal och har finskt medborgarskap (av finansiella skäl måste vi kräva att du har det)? Är du den vi letar efter?

Norden är en av världens främsta regioner när det gäller innovation, välfärd och entreprenörskap. Ändå har de nordiska länderna idag höga arbetslöshetssiffror bland unga – och ungdomsfattigdomen till och med ökar enligt siffror från bl.a. SCB. Samtidigt observeras ett ökat intresse bland både unga och arbetsgivare för den nordiska regionen och transnationella arbetsmarknadslösningar. Det här projektet är en möjlighet att informera om men framförallt inspirera unga om den Nordiska regionens möjligheter! Dags att inpsirera unga att lösa utmaningar lokalt och stärka Norden internationellt.

 

Inom ditt uppdrag kommer du att:
– Öka ungas intresse för Norden som karriär
– Öka allmänhetens kännedom om nordiskt samarbete och nordiskt profilerade arbetsplatser
– Ökat intresse bland unga för den nordiska arbetsmarknaden och studierna
– Fler unga nyanlända känner till norden som arbetsmarknad och skandinaviska som arbetsspråk

 

Ansökan
Intervjuer sker löpande men vi tror att du kan börja redan i januari.
Du ansöker genom att skicka CV och personligt motivationsbrev (max 1 A4), samt ett personlig projektförslag knutet till temat “Norden som karriär” (max 0,5 A4) till pnnpaasihteeri@pohjola-norden.fi så fort som möjligt. Ansökningsdokumenterna ska skrivas på svenska eller på engelska.

 

Mer information
Läs hela annonsen här http://u0752217.fsdata.se/bli-europeisk-volontar/
Kontakta info@fnuf.se eller pnnpaasihteeri@pohjola-norden.fi för frågor om ansökningsprocessen
Kontakta emilia@fnuf.se eller anni@fnuf.se för frågor om EVS-upplevelsen

 

Kommentoi ››

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *