3.05.2018 16:06

Nuori_Tutustu_tyoelamaan1


Pohjola-Nordens Ungdomsförbund rf söker

”BLI BEKANT MED ARBETSLIVET OCH TJÄNA” -SOMMARPRAKTIKANT

Är du intresserad av Norden? Tycker du att kampanjer och nordiskt ungdomsarbete låter intressant? Pohjola-Nordens Ungdomsförbund söker en motiverad sommarpraktikant till vårt team för att skapa en kampanj, sköta om medlemskommunikation och hitta på idéer för kommande verksamhet.

Uppdragsbeskrivning:

Vad: Bli bekant med arbetslivet och tjäna-sommarpraktikprogrammet är en två veckor lång sommarerfarenhet för unga. Lönen för två veckor är 345 euro. Bekanta dig med konceptet här.

För vem: Grundskoleelever, tiondeklassister, gymnasister och VALMA-utbildningsdeltagare. Avgörande är att du inte utför yrkesstudier och att du inte har en examen. Även 13-åringar kan söka praktikplatsen, om de fyller 14 år samma år som praktiken utförs.

Sommarpraktikantens uppgift är att tillsammans med oss lägga fram idéer för vår kampanj som har som målsättning att nå våra tidigare föreningsaktiva och medlemmar som jobbat i Norden. Vårt team, bestående av vårt kontor och förbundsstyrelsens arbetsgrupper och medlemmar, stöder dig i ditt arbete. Som sommarpraktikant ges du möjlighet till att bekanta dig med en mångsidig ungdomsorganisation och du är en del av ett ungt och entusiastiskt team.

I slutet av denna arbetserfarenhet har du fått bekanta dig med vår nordiska organisation och dess aktörer, och du har blivit en värdefull del av vårt team. Dessutom har du tagit dig an vår kampanj till tidigare aktiva medlemmar, hjälpt vårt kontor med strategin för hur vi samlar in information och den kommande verksamheten. Utöver lönen får du ett arbetsintyg i slutet av sommarpraktiken och vi fungerar gärna som din referens i framtiden!

Såhär lyckas du med uppgiften:

Du är genuint intresserad av ungdomsverksamhet och de nordiska länderna. Du flyr inte ansvar, du har en bra attityd och är initiativrik. Du har kännedom om föreningsverksamhet och du har goda kunskaper i både finska och svenska. Du vill lära dig mer om kommunikation och få erfarenhet av medlemskommunikation och marknadsföring.

Du behöver inte ha lång erfarenhet av dessa uppgifter, utan vi uppskattar entusiasm och villighet att lära sig. På vårt kontor jobbar vi mycket självständigt, men vi tycker också om att jobba tillsammans.

Om oss:

Pohjola-Nordens Ungdomsförbund (PNU) är en politiskt obunden centralorganisation för nordiskt samarbete för unga och ungdomsförbund i Finland. Förbundet gör nära samarbete med sina nordiska systerförbund genom samarbetsnätverket Föreningen Nordens Ungdomsförbund. Dessutom förvaltar PNU Ungdomens Nordiska Råd och delvis även Nordjobb i Finland.

Vi vill att våra medlemmar upplever att de tillhör en organisation som försvarar de nordiska värderingarna, som stöder unga i olika skeden av deras karriär och som främjar de ungas roll i det nordiska samarbetet. Vi informerar unga om deras karriärmöjligheter i de andra nordiska länderna och vi strävar till att alltid utveckla vår intressebevakning för ungas fortsatta rörlighetsmöjligheter. För oss är det viktigt att unga hittar möjligheter till karriärsutveckling genom utbytesstudier, praktik eller arbete i ett annat nordiskt land.

Ansökningsanvisningar:

Känns våra målsättningar intressanta och uppgiftsbeskrivningen passande för dig? Om svaret är ja, så vill vi gärna läsa din ansökan! Formen på ansökan är fri, skicka den per e-post till pnnpaasihteeri@pohjola-norden.fi senast 27.5.2018 kl. 23.59. Vi vill att praktikperioden skulle vara 4.6. – 17.6.2018 och vi ber dig skriva i ansökan när du kunde börja arbeta. Tjänsten är heltid, arbetsperioden är 14 dagar och arbetsplatsen är i Helsingfors. I din ansökan vill vi läsa om ditt intresse för ungdomsorganisationer och kommunikation. Norden och nordiskhet är viktigt för oss och vi vill höra vad det betyder för dig.

Vi ordnar intervjuer 28.5–1.6.2018 i Helsingfors. Valet av sommarpraktikant görs 1.6.2018.

Om du vill veta mer om tjänsten eller vår organisation, ta gärna kontakt per telefon. På förfrågningar svarar vår generalsekreterare Lena på tel. +358 44 733 5781. Ring under kontorstid 14.–17.5.2018, så hinner vi bättre diskutera dina frågor.

Gå och bekanta dig med vår organisation och verksamhet på adressen www.pnn.fi eller på sociala medier @pnnpnu

Kommentoi ››

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *