26.10.2016 14:26

copy-of-sculpture-art

 

Pohjola-Nordens Ungdomsförbund söker en CHEFREDAKTÖR för sin webbtidning Nordhumla.

Chefredaktören har huvudansvaret för tidningens innehåll. Uppgiften innefattar planeringsarbete tillsammans med redaktionsrådet och organisationssekreteraren, insamling av texter från skribenter samt korrekturläsning tillsammans med redaktionsrådet. Tidningen är tvåspråkig (finska/svenska). Chefredaktören ansvarar också för Ungdomsförbundets bidrag till vår moderorganisation Pohjola-Nordens medlemstidning.

Vi önskar att du har tidigare erfarenhet av redaktionsarbete, media, social media och att du har intresse att utveckla tidningen och organisationens kommunikation vidare. Vi hoppas också att nordiska teman intresserar dig. Chefredaktören betalas ett arvode på 500 euro två gånger per år.

Skicka en fritt formulerad ansökan till organisationssekreteraren på pnuorganisationssekreterare(at)pohjola-norden.fi senast den 16.11.2016. Den nya chefredaktören väljs i december och jobbet börjar i januari 2017. I frågor som berör arbetsbeskrivningen kan du kontakta organisationssekreteraren Laura Salo (pnuorganisationssekreterare(at)pohjola-norden.fi) och chefredaktören Anni Savolainen (kontaktas via organisationssekreteraren).

 

Läs nedan (på finska) hur den nuvarande chefredaktören Anni beskriver sitt jobb.

 

Miksi hakea Nordhumlan päätoimittajaksi

Tämä työ sopii monelle: taustasi voi olla journalismi, pohjoismaiset teemat, politiikka, nuorisotyö, mediatutkimus, kielet, taide, ihmisoikeudet, laki… Tärkeintä on, että osaat jo jonkin verran kirjoittaa ja editoida tekstejä. Olennaisinta on pystyä ideoimaan juttuja ja hioa niistä mielenkiintoisia, tiiviitä ja helppolukuisia – sekä tukea juttuja valitsemalla hyvät kuvat. Työssä kehityt sosiaalisen median käyttäjänä, tekstin editoijana, raportoijana, sisällöntuottajana, pohjoismaisena asiantuntijana ja kriittisenä lukijana.

Sisällön suhteen saat melko vapaat kädet. Sinun kuuluu kuitenkin huolehtia siitä, että juttuihin kuuluvat tärkeimmät Nuorisoliiton ja paikallisosastojen tapahtumat ja hallituslaisten kuukausittaiset kolumnit. Tästä syystä tutustut lähietäisyydeltä pohjoismaisiin järjestöihin sekä tutustut ihmisiin, jotka työskentelevät pohjoismaisten asioiden parissa. Pääset verkostoitumaan ja työskentelemään Suomen Pohjola-menojen ytimeen! Nordhumla on kaksikielinen (ruotsi ja suomi), mutta pärjäät, vaikka et puhuisi molempia kieliä sujuvasti. Ei siis syytä pelätä kielikysymyksiä.

Päätoimittajana pääset tekemään järjestölle erittäin arvokasta markkinointi- ja tiedotustyötä. Työnä se on uniikki: liikut selkeän teeman (pohjoismaalaisuus ja nuoret) sisällä, työ on säännöllistä mutta ei päivittäistä sitoutumista vaativaa. Se on vapaata, palkallista sekä tehtävissä eri paikkakunnalta. Jos sinut kutsutaan työmatkalle, liitto maksaa matkakulut. Pystyt myös kouluttautumaan, osallistumaan seminaareihin, kielikursseille ja tapahtumiin, jolloin liitto maksaa osallistumisesi. Hyvällä suunnittelulla työ on siis melko vaivatonta mutta hyvin opettavaista.

Ennen kaikkea: toimittamistyö ei ole tarkoitettu vain journalismin opiskelijoille. Kirjoitus- ja toimittamistaidosta – etenkin useammalla kielellä – on valtavasti hyötyä esimerkiksi yhdistyksissä, festivaaleilla, hallitustyössä sekä minkä tahansa markkinoinnissa… Itse asiassa lähes kaikkialla! Jos siis olet kiinnostunut Pohjoismaista, rustaa omannäköinen, rento hakemuksesi ja lähetä meille!

Kommentoi ››

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *