Hyppää sisältöön

Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton työryhmähaku 2021 on nyt auki!

Tule mukaan tekemään parempaa Pohjolaa!

Kiinnostaako, mitä tarjottavaa Pohjoismailla voisi olla sinulle? Haluatko ottaa kantaa sinulle tärkeisiin asioihin pohjoismaisessa kontekstissa? Kiinnostaako tapahtumien tekeminen ja uudet kaverit ympäri Pohjolaa? 

Hae mukaan Pohjola-Nordenin nuorisoliiton työryhmiin! Työryhmätyöskentely on oiva tapa tutustua liiton toimintaan! Samalla opit tuikitärkeitä työelämätaitoja, kuten projektinhallintaa, kampanjan koostamista ja tiimityöskentelyä. Pääset myös laajentamaan verkostojasi Suomen rajojen ulkopuolelle. Työryhmiä on yhteensä viisi: työryhmiin 1 ja 2 voit hakea torstaihin 4.2. mennessä täältä, ja ryhmiin 3 – 5 ystävänpäivään 14.2. mennessä täältä!

Työryhmät ovat:

1. Työelämätyöryhmä

  • Osallistuu Alternativ Norden-uratapahtuman suunnitteluun ja järjestämiseen
  • Etsii yhteistyökumppaneita Nordjobb-tiedotukseen
  • Osallistuu liiton ja Nordjobbin esittelytilaisuuksiin esim. oppilaitoksissa
  • Tukee Nordjobb-koordinaattorin työtä liiton Youtube-kanavan sisällöntuottamisessa

Ryhmän tarkoituksena on levittää tietoa pohjoismaisista työmahdollisuuksista yhä suuremmalle määrälle nuoria. Alternativ Norden on liiton perinteinen uratapahtuma, jossa osallistujat saavat tietoa ja inspiraatiota erilaisista mahdollisuuksista Pohjolassa. Nordjobb puolestaan on pohjoismainen työvaihto-ohjelma, jota liitto hallinnoi Suomen osalta. Lue lisää Nordjobbista osoitteesta nordjobb.org.

2. Puhetta Pohjolasta-työryhmä

  • Ideoi, suunnittelee ja juontaa Puhetta Pohjolasta -keskustelutapahtumia
  • Etsii tapahtumiin puhujia, ja ottaa heihin yhteyttä
  • Pitää yhteyttä mahdollisiin tapahtumien yhteistyötahoihin
  • Suunnittelee tapahtumien markkinointiviestintää
  • Arvioi tapahtumat
  • Huom! Työryhmä työskentelee pääasiassa keväällä!

Puhetta Pohjolasta on keväällä 2020 alkunsa saanut virtuaalinen keskustelutapahtumakonsepti, jossa puhujaksi kutsutaan pohjoismaisia kasvoja. Keskustelut järjestään sarjana, ja jokaisella keskustelulla on oma teema. Viime vuonna puhujina olivat näyttelijä Christoffer Strandberg, saamelaisaktivisti Petra Laiti, sekä Pohjoismaiden Neuvoston presidentti Silja Dögg Gunnarsdóttir. Kenen kanssa haluaisit kahville tänä keväänä? Tule vaikuttamaan teemoihin ja puhujiin, ja tekemään pandemiaystävällistä matalan kynnyksen tapahtumasarjaa!

3. Paikallisosastotyöryhmä

  • On mukana tukemassa liiton paikallisosastoja
  • Osallistuu paikallisosastojen kuukausittaisille yhteistreffeille
  • Ideoi, suunnittelee ja tukee paikallisosastojen yhteistyötä muiden yhdistysten ja sisarjärjestöjen kanssa Suomessa ja Pohjolassa
  • Kouluttaa paikallisosastoja ja vierailee heidän tapahtumissaan

Pohjola-Nordenin nuorisoliiton henkilöjäsenet ovat kaikki liiton jäseniä paikallisosastojemme kautta. Paikallistoiminta on siis liitolle elinehto. Tule mukaan kehittämään paikallisosastojen toimintaa, ja vahvistamaan pohjoismaisia yhdistyksiä eri puolilla Suomea! Tarjolla on myös kansainvälisiä kohtaamisia ja verkostojen luomista, sillä tavoitteena on, että paikallisosastomme voisivat järjestää tapahtumia yhdessä muissa maissa vaikuttavien sisarjärjestöjemme kansa sekä paikallisesti muiden nuorisojärjestöjen paikallisosastojen kanssa.

4. Pohjoismaisen vaikuttajaohjelman työryhmä

  • Suunnittelee vaikuttajaohjelma-hankkeen aikataulun, roolituksen ja kumppanit
  • Luo kutsumateriaalit ja koordinoi suomalaisten ja pohjoismaisten nuorten päätöksentekijöiden osallistumista järjestösihteerin kanssa
  • Suunnittelee paikallisia tapahtumia paikallisosastojen kanssa ja koordinoi niiden ohjelmaa (paikan päällä tai digitaalisesti)
  • Viestii hankkeen edistymisestä ja arvioi sen tulokset
  • Kerää nuorten teksteistä pamfletin ja taittaa sen yhteen julkaisuksi

Keväällä järjestetään kuntavaalit, mutta miten käy nuorten edustukselle kunnissa? Millaiset teemat vastavalittuja nuoria kunnanvaltuutettuja kiinnostavat? Miten muuten nuoret voivat vaikuttaa kunnallisella tasolla? Millaisia eroja ja yhteneväisyyksiä eri Pohjoismaissa on ajattelussa ja käytännöissä? Pohjoismaisen vaikuttajaohjelman tavoitteena on paikallisten keskustelutilaisuuksien kautta jakaa ajatuksia ja käytäntöjä kuntavaikuttamisesta ympäri Pohjolan. Keskustelujen sato kerätään myös pamfletiksi, jotta ideat jäävät talteen ja ne voidaan viedä eteenpäin päättäjille. Tule mukaan tekemään paikallisesta pohjoismaista!

5. UNR 50-työryhmä

  • On vastuussa UNR:n juhlavuosikampanjan suunnittelemisesta ja toteuttamisesta
  • Tekee haastatteluja, videoita ja kuvia
  • Ideoi, suunnittelee, koordinoi liiton tapahtumia (teemana UNR:n juhlavuosi) Pohjolan Päivässä ja SuomiAreenassa
  • Osallistuu vuoden UNR-istuntoon, esittelee liiton aloitteet FNUF Nordenille ja koordinoi Kööpenhaminan matkaa lokakuussa istunnon yhteydessä

UNR eli Nuorten Pohjoismaiden neuvosto täyttää pyöreitä! Juhlavuoden kunniaksi lähdemme lokakuun lopussa UNR:n istuntoon Kööpenhaminaan tavanomaista suuremmalla delegaatiolla. Haluatko mukaan? -Tule työryhmään! Reissun lisäksi työryhmä pääsee mukaan suunnittelemaan, millaisella kampanjalla UNR:n 50-vuotista taivalta tulisi juhlistaa. Lisäksi ryhmä osallistuu pandemiatilanteen salliessa Pohjolan Päivän juhlallisuuksiin, sekä suunnittelee ja toteuttaa ohjelmaa kesän 2021 SuomiAreenaan.

Hakuaika ryhmiin 1 ja 2 on 25.1. – 4.2.2021. Hakea voi tällä lomakkeella.

Ryhmien ensimmäinen kokous on viikolla 6.

Hakuaika ryhmiin 3 – 5 on 25.1. – 14.2.2012. Hakea voi tällä lomakkeella.

Ryhmien ensimmäinen kokous on viikolla 7.

HUOM! Hakuaika työryhmiin 1.Työelämätyöryhmä ja 2.Puhetta Pohjolasta-työryhmä on lyhyempi, ja päättyy jo 4.2.! Jos nämä aiheet kiinnostavat, haethan pian!

Jaa somessa:

Luitko jo nämä?